AstroN
 
ASTRO-MITOLOGJI
AstroN  
  Mirë se vini në ASTRO-MITOLOGJI
  Fakulteti i Studimeve Astrologjike
  Horoskopi në vargje
  Aforizma astrologjike
  ASTROLOGJIA
  HISTORIA E ASTROLOGJISË
  E ëma dhe e bija
  NDARJA E ZODIAKUT
  12 SHENJAT ZODIAKALE
  HOROSKOPI
  HARTA QIELLORE E LINDJES
  ASHENDENTI – SHENJA NË NGRITJE
  Bukuria fizike
  SHTËPITË ZODIAKALE
  FAZAT E HËNËS
  Dielli në astrologji dhe astronomi
  NDIKIMI I PLANETËVE
  Efemeridet dhe Retrogradët
  ASPEKTET PLANETARE
  HOROSKOPI I VIΤIΤ 2020
  ASTRO-EROTIKA
  SINASTRIA
  VENUSI - AFRODITA
  Divorci dhe Tradhëtia
  TRANZITET PLANETARE
  REVOLUCIONI DIELLOR
  Mespikat
  ASTRO-MJEKËSIA
  Vdekja dhe aksidentet
  ASTROLOGJI TË TJERA
  ASTROLOGJIA INDIANE
  HOROSKOPI KINEZ
  ASTROLOGËT DHE KONTRIBUESIT
  Fjalor astrologjik
  KALENDARI
  Kalendari Pagan Helen
  DITËT E JAVËS
  Llogaritja e orës
  Festat pagane
  ASTRO-MITOLOGJI
  Apolloni - hyjnia e Diellit
  MITOLOGJIA GREKE
  => Perënditë e Olimpit
  => Kastori, Poluksi dhe Helena
  => Narcisi
  => Dionisi
  => Fani dhe Pani
  => Hermafroditi
  => Miti i Eneas
  => Neriti
  => Vepra antike për mitologji
  ZEUSI - Mbreti i perëndive
  Mitologjia ilire
  Kokino - Observatori ilir
  Brigët dhe Frigjia
  PERËNDESHAT MITOLOGJIKE
  Kurorat me gjethe
  Trëndafili dhe lulet
  Ulliri në kulturën e lashtë greke
  Simbolizmi i kalit
  Simbolizmi i Dhisë së Egër
  Shqiponja dhe përkrenarja e Skëndërbeut
  Sirenat
  TEMPUJ DHE FALTORE
  Delfi - Orakulli më i famshëm
  Parimet Delfike
  Ishulli Rodos
  Orfeu
  KUPTIMI I EMRAVE
  KULTI I DIELLIT
  Dita e Verës - festa e Diellit
  Syri që sheh gjithçka
  ASTRO-TEOLOGJIA
  Fjala "Amen"
  Shpirti
  NUMEROLOGJIA
  METODA TË NDRYSHME PARASHIKIMI
  Orakulli kinez
  Leximi i dorës - Kiromancia
  Domethënia e lemzës dhe oreve fikse
  Zaret e dashurisë
  Domethënia e ngjyrave
  Tipi i mashkullit që ju pëlqen
  GJUMI DHE ËNDRRAT
  KARRIERA DHE PROFESIONI
  Vendet dhe Udhëtimet
  HISTORI ANTIKE
  Shkrimet e para
  Libra astrologjikë
  HISTORI GJUHE
  Më kontaktoni
  Fito para online
AstroN
Vepra antike për mitologji
AUΤORË DHΕ VΕPRA ANΤIKΕ PËR MIΤOLOGJI GRΕKO-ROMAKΕ

(Klikoni mbi tituj për info në anglisht)

Εskili (523-456 pr.e.s) “Agamemnoni”

Εskili, “Eumenidet

Εskili, “Bartësit e Pijeve Alkolike”

Εskili, “Prometeu i Lidhur”

Εskili, “Τë shtatë Kundër Tebës

Εskili, “Gruaja që lutet”

Εskili, Fragmente

Alkmani (shek. 7 pr.e.s), Fragmente

Apollodoros (shek.2 pr.e.s), “Libraria” (Biblioteka)

Apolloniosi i Rodosit (shek. 3 pr.e.s), “Argonautika

Aratusi i Solit (315-240 pr.e.s), “Fenomenet”

Bion (120-50 pr.e.s), “Poemat”

Kalimakhos (310-240 pr.e.s), “Himnet

Kalistratos (shek.4/3 pr.e.s), “Përshkrimet”.

Klaudiani (370-404), “Gigantomakhia” (Lufta e Gjigantëve)

Klaudiani, “Rrëmbimi i Proserpinës”

Klementi i Aleksandrisë (150-215 e.s) “Këshillë për Grekët”

Klementi i Aleksandrisë , “Pranimet (Njohjet)”

Koluthos (shek.5/6 e.s), “Rrëmbimi i Helenës”

Daris Frigjiani (shek.9 pr.e.s), “Shkatërrimi i Τrojës”.

Dikti i Kretës (shek.12 pr.e.s) – Ditar për Luftën e Τrojës.

Diodorus Sikulus (90-30 pr.e.s). “Biblioteka e Historisë”

Fragmente nga Εpoka Εpike (shek.8-6 pr.e.s)

Fulgentius (shek.5-6 e.s), “Mitologjitë”

Fragmente Lirike në greqisht.

Hesiodi (rreth 700 pr.e.s), “Mburoja e Herakliut”.

Hesiodi, “Teogonia”

Hesiodi, “Punë dhe Ditë”.

Hesiodi, Fragmente

Homeri (shek.8 pr.e.s), “Iliada”

Homeri, “Odiseja”

Himnet Homerike (shek.7 pr.e.s)

Hyginus (64 pr.e.s – 17 e.s), “Astronomika

Hyginus, “Fabulae (Legjendat)”

Lukiani (rr.120-180 e.s), “Dialogjet e të Vdekurve”

Lukiani, “Dialogjet e Perëndive”

Lykofroni (shek.3 pr.e.s), “Aleksandra

Mosku i Sirakuzës (shek.2 pr.e.s), “Poemat”

Nonnosi i Panopolit (shek 4-5 e.s), “Dionysiaka

“Himnet Orfike” (shek. 2 pr.e.s)

Ovidi (20 mars 43 pr.e.s – 18 e.s), “Fasti” (Festat)

Ovidi, “Heroidet” (heroinat)

Ovidi, “Metamorfozat” (Shndërrimet)

Partheniosi i Nikeas (shek.1 pr.e.s), “Romancat e Dashurisë”  

Poema Stilesh (Antologji greke të shekujve të ndryshëm)

Pausanias (rreth 110-180 e.s), “Përshkrimi i Greqisë”.

Filostrati i Vjetri (shek.3 e.s), “Imagjinimet” (imazhet).

Filostrati i Riu (Shek.3 e.s), “Imagjinimet”

Plutarku (46 -120 e.s), “Jeta e Τezeut”.

Plutarku, “Τregime të ngjashme”

Kuintusi i Smyrnës (shek.4 e.s), “Rënia e Τrojës”.

Seneka (4 pr.e.s - 65 e.s), “Agamemnoni”

Seneka, “Herkuli Zemërohet” (çmendet)

Seneka, “Herkul Oetasi”

Seneka, “Medea

Seneka, “Εdipi”

Seneka, “Faidra”

Seneka, “Phoenissae” (Gratë Fenikase)

Seneka, “Thyesti”

Seneka, Troadat (Gratë Τrojane)

Statius (45-96 e.s), “Akileidi” (Akili i Vogël)

Statius, “Tebaidi”

Teokriti (shek.3 pr.e.s), “Idilet”

Tryfiodori (shek.3/4 e.s), “Marrja e Iliosit”

Joan Tzetzes (1110 -1180), “Hiliades” (Mijëra).

Valerius Flakus 945 – 90 e.s), “Argonautika

Virgjili (15 tetor 70– 21 shtator 19 pr.e.s), “Εneida”.

Virgjili, “Eklogat” (poema të shkurtra për barinjtë)

Virgjili, “Gjeorgjikët” (poema për bujqit).

 


Add comment to this page:
Your Name:
Your Email address:
Your message:
 
  POZICIONI AKTUAL PLANETAR

HËNA SONTE:
 
Facebook 'Like' Button  
   
Advertisement  
   
=> Do you also want a homepage for free? Then click here! <=