AstroN
 
ASTRO-MITOLOGJI
AstroN  
  Mirë se vini në ASTRO-MITOLOGJI
  Fakulteti i Studimeve Astrologjike
  Horoskopi në vargje
  Aforizma astrologjike
  ASTROLOGJIA
  HISTORIA E ASTROLOGJISË
  E ëma dhe e bija
  NDARJA E ZODIAKUT
  12 SHENJAT ZODIAKALE
  HOROSKOPI
  Parashikimi i vitit 2023
  HARTA QIELLORE E LINDJES
  ASHENDENTI – SHENJA NË NGRITJE
  Bukuria fizike
  SHTËPITË ZODIAKALE
  FAZAT E HËNËS
  => Eklipset
  => Zbuloni fazat tuaja hënore
  => Ndikimi i Hënës së plotë
  => Ndikimi i Hënës tek uji dhe të çmendurit
  Dielli në astrologji dhe astronomi
  NDIKIMI I PLANETËVE
  Efemeridet dhe Retrogradët 2023
  ASPEKTET PLANETARE
  ASTRO-EROTIKA
  SINASTRIA
  VENUSI - AFRODITA
  Divorci dhe Tradhëtia
  TRANZITET PLANETARE
  REVOLUCIONI DIELLOR
  Mespikat
  ASTRO-MJEKËSIA
  Vdekja dhe aksidentet
  ASTROLOGJI TË TJERA
  ASTROLOGJIA INDIANE
  HOROSKOPI KINEZ
  ASTROLOGËT DHE KONTRIBUESIT
  Fjalor astrologjik
  KALENDARI
  Kalendari Pagan Helen
  DITËT E JAVËS
  Llogaritja e orës
  Festat pagane
  ASTRO-MITOLOGJI
  Apolloni - hyjnia e Diellit
  MITOLOGJIA GREKE
  ZEUSI - Mbreti i perëndive
  Mitologjia ilire
  Kokino - Observatori ilir
  Brigët dhe Frigjia
  PERËNDESHAT MITOLOGJIKE
  Kurorat me gjethe
  Trëndafili dhe lulet
  Ulliri në kulturën e lashtë greke
  Simbolizmi i kalit
  Simbolizmi i Dhisë së Egër
  Shqiponja dhe përkrenarja e Skëndërbeut
  TEMPUJ DHE FALTORE
  Delfi - Orakulli më i famshëm
  Parimet Delfike
  Ishulli Rodos
  Orfeu
  KUPTIMI I EMRAVE
  Kuptimi i fjalës grek, helen dhe barbar
  KULTI I DIELLIT
  Dita e Verës - festa e Diellit
  Syri që sheh gjithçka
  ASTRO-TEOLOGJIA
  Fjala "Amen"
  Shpirti
  NUMEROLOGJIA
  METODA TË NDRYSHME PARASHIKIMI
  Orakulli kinez
  Leximi i dorës - Kiromancia
  Domethënia e lemzës dhe oreve fikse
  Zaret e dashurisë
  Domethënia e ngjyrave
  GJUMI DHE ËNDRRAT
  KARRIERA DHE PROFESIONI
  Vendet dhe Udhëtimet
  HISTORI ANTIKE
  Libra astrologjik
  HISTORI GJUHE
AstroN
FAZAT E HËNËS
Fazat e Hënës 


Fazat e Hënës paraqesin formën, fazën dhe pozitën e Hënës e cila ndryshon brenda 29 ditëve, 12 orëve e 44 minutave. Fazat e Hënës formohen si shkak i lëvizjes së Hënës rreth Tokës. Ekzistojnë 4 faza kryesore: Hëna e Re, Çereku i parë, Hëna e plotë dhe Çereku i fundit. Për të kaluar nga njëra fazë te tjetra duhen 7 ditë, 9 orë dhe 11 minuta. Prandaj java ka 7 ditë.

- Hëna e Re, ose  "e zezë" i korrespondon periudhës kur Hëna është e padukshme në qiell.

Fytyra e saj e ndriçuar nga rrezet e Diellit, nuk është e dukshme dhe rrezatimi eltromagnetik ndaj Tokës është i dobët.

- Hëna në rritje është periudha që shkon nga Hëna e Re deri te Hëna e plotë. Ajo zgjat 14 dite, gjatë të cilave, Hëna vjen duke u zmadhuar pak nga pak.

- Hëna e Plotë ose "e bardhë" i korrespondon momentit kur Hëna është krejtësisht e ndriçuar nga Dielli. Rrezatimi elektromagnetik është i fortë.

- Hëna ne zbritje ose pakësim, është periudha që shkon nga Hëna e plotë deri tek Hëna e Re. Ajo vjen pak nga pak duke u zvogëluar.

Një mënyrë për të kuptuar nëse Hëna është ne fazën e rritjes apo pakësimit, është e lehtë ta vesh re. Nëse ka formën e C-së, është në pakësim (zbritje), nëse ka formën e D-së është në rritje. Ky rregull, vlen vetëm nëse shihet nga hemisfera e Veriut, sepse nga Hemisfera e Jugut është e kunderta. Në kalendar, ditët e Hënës së Plotë përfaqësohen me një rreth të bardhë bosh, ndërsa ato të Hënës së Re me një rreth të plotë të zi.

FAZAT E HËNËS DHE NDIKIMI I TYRE TEK NJERIU

Romakët e lashtë besonin se fazat e Hënës ndikojnë në karakterin e fëmijës dhe në jetën e tij në të ardhmen. Rrethi i plotë i Hënës plotësohet për 29 ditë dhe 12 orë. Katër fazat e Hënës janë:

Faza e parë, Hëna e Re – Katërshja e parë (7 ditë e 9 orë)

Faza e dytë, Hëna e plotë – Katërshja e parë (7 ditë e 9 orë)

Faza e tretë, Hëna e plotë – Katërshja e fundit (7 ditë e 9 orë)

Faza e katërt, Hëna e Re – Katërshja e fundit (7 ditë e 9 orë)

Secila fazë hënore ndahet në shtatë ditë, prandaj edhe java ka shtatë ditë dhe e Hëna (dita e Hënës) është dita e parë.

1- Faza e parë

Sipas romakëve çdo fëmijë që ka lindur në fazën e parë do të jetojë deri në moshë të madhe.

- Ditën e parë: do të jesh me fat;

- Ditën e dytë: do të kesh fat të shkëlqyer;

- Ditën e tretë: do të dallohesh në jetë;

- Ditën e katërt: do të jesh me fat, por jo gjithmonë;

- Ditën e pestë dhe të gjashtë: do të jeni të shqetësuar;

- Ditën e shtatë: do të duhet të mësoni të vërtetën që në fëmijëri.

2- Faza e dytë

Çdo fëmijë që ka lindur në fazën e dytë do të jetë ndihmesë për prindërit e tij sidomos duke numëruar ditët mbas katërshes së parë:

- Ditën e parë: do të ketë mirëqënie materiale;

- Ditën e dytë: do të ketë një jetë të lehtë;

- Ditën e tretë: do të ketë shëndet dhe do të bëjë shumë udhëtime;

- Ditën e katërt dhe e pestë: do të ketë burrëri nëse është djalë dhe feminitet nëse është vajzë;

- Ditën e gjashtë: do të ketë sukses të lehtë;

- Ditën e shtatë: do të ketë shumë shokë.

3- Faza e tretë

Çdo fëmijë që ka lindur në fazën e tretë do të ketë shumë vështirësi, por do t’i kalojnë sepse kanë mbrojtës në moment të vështira sidomos në:

- Ditën e parë: sukses të kufizuar;

- Ditën e dytë: përkushtim në biznes;

- Ditën e tretë: sukses nga parandalimet;

- Ditën e katërt dhe të pestë: guxim të madh;

- Ditën e gjashtë dhe shtatë: Çudira.

4- Faza e katërt

Fëmijët që kanë lindur në fazën e katërt do të jenë njerëz të përkushtuar dhe të lartë, sidomos:

- Ditën e parë dhe të dytë: shtëpia do të jetë gjithçka për ta.

- Ditën e tretë: do të jenë të varur;

- Ditën e katërt: ndjeshmëri e theksuar;

- Ditën e pestë, të gjashtë dhe të shtatë: prindër të përshtatshëm.

*Kur projektet nisin nga Hëna e Re deri në Hënën e Plotë ato kanë më shumë mundësi për sukses sepse kjo fazë përfaqëson zhvillimin (shtimin, rritjen), e kundërta ndodh kur ato nisin nga Hëna e Plotë te Hëna e Re sepse kjo fazë përfaqëson dobësimin, zbehjen.

 
  POZICIONI AKTUAL PLANETAR

HËNA SONTE:
 
Facebook 'Like' Button  
 
 
This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free