AstroN
 
ASTRO-MITOLOGJI
AstroN  
  Mirë se vini në ASTRO-MITOLOGJI
  Fakulteti i Studimeve Astrologjike
  Horoskopi në vargje
  Aforizma astrologjike
  ASTROLOGJIA
  HISTORIA E ASTROLOGJISË
  E ëma dhe e bija
  NDARJA E ZODIAKUT
  12 SHENJAT ZODIAKALE
  HOROSKOPI
  Parashikimi i vitit 2023
  HARTA QIELLORE E LINDJES
  ASHENDENTI – SHENJA NË NGRITJE
  Bukuria fizike
  SHTËPITË ZODIAKALE
  FAZAT E HËNËS
  Dielli në astrologji dhe astronomi
  NDIKIMI I PLANETËVE
  Efemeridet dhe Retrogradët 2023
  ASPEKTET PLANETARE
  ASTRO-EROTIKA
  SINASTRIA
  VENUSI - AFRODITA
  Divorci dhe Tradhëtia
  TRANZITET PLANETARE
  REVOLUCIONI DIELLOR
  Mespikat
  ASTRO-MJEKËSIA
  Vdekja dhe aksidentet
  ASTROLOGJI TË TJERA
  ASTROLOGJIA INDIANE
  HOROSKOPI KINEZ
  ASTROLOGËT DHE KONTRIBUESIT
  Fjalor astrologjik
  KALENDARI
  Kalendari Pagan Helen
  DITËT E JAVËS
  Llogaritja e orës
  Festat pagane
  ASTRO-MITOLOGJI
  Apolloni - hyjnia e Diellit
  MITOLOGJIA GREKE
  ZEUSI - Mbreti i perëndive
  Mitologjia ilire
  Kokino - Observatori ilir
  Brigët dhe Frigjia
  PERËNDESHAT MITOLOGJIKE
  Kurorat me gjethe
  Trëndafili dhe lulet
  Ulliri në kulturën e lashtë greke
  Simbolizmi i kalit
  Simbolizmi i Dhisë së Egër
  Shqiponja dhe përkrenarja e Skëndërbeut
  TEMPUJ DHE FALTORE
  Delfi - Orakulli më i famshëm
  Parimet Delfike
  Ishulli Rodos
  Orfeu
  KUPTIMI I EMRAVE
  Kuptimi i fjalës grek, helen dhe barbar
  KULTI I DIELLIT
  Dita e Verës - festa e Diellit
  Syri që sheh gjithçka
  ASTRO-TEOLOGJIA
  Fjala "Amen"
  Shpirti
  NUMEROLOGJIA
  METODA TË NDRYSHME PARASHIKIMI
  Orakulli kinez
  Leximi i dorës - Kiromancia
  Domethënia e lemzës dhe oreve fikse
  Zaret e dashurisë
  Domethënia e ngjyrave
  GJUMI DHE ËNDRRAT
  KARRIERA DHE PROFESIONI
  Vendet dhe Udhëtimet
  HISTORI ANTIKE
  Libra astrologjik
  HISTORI GJUHE
AstroN
Vdekja dhe aksidentet

"Nuk kam frikë nga vdekja. Kam qenë i vdekur për miliarda e miliarda vite përpara se të lindja dhe s'kam pasur as shqetësimin më të vogël."
— Mark Tuein

"Vdekja është gjumë pa ëndrra" - Napoleon Bonapart


 

Faktorët astrologjikë që lidhen me vdekjen

Vdekja pothuajse gjithmonë përfshin një kombinim të disa faktorëve të mëposhtëm:

Shtëpia e tetë

Përfshirja e të paktën njërit prej këtyre faktorëve:

* Pika e shtëpisë së tetë

* Sunduesi i shtëpisë së tetë

* Planetë në shtëpinë e tetë

Ashendenti

Ashendenti përshkruan trupin fizik, kështuqë duhet të jetë i aktivizuar në momentin e vdekjes.

Ai do të përfshijë të paktën një nga këta tre faktorë:

*  Gradën e Ashendentit;

*  Sunduesin e Ashendentit

*  Aspekte ekzakte që përfshijnë Ashendentin.

 

Shtëpia e katërt

Shtëpia e katërt përshkruan fundin e një çështjeje dhe meqë vdekja  është fundi i jetës fizike në Tokë, shtëpia e katërt duhet të aktivizohet.

Kjo do të përfshijë të paktën një nga këto faktorë:

*  Aspektet ekzakte që përfshijnë pikën e shtëpisë së katërt.

*  Sunduesin e shtëpisë së katërt;

*  Planetë në shtëpinë e katërt.

 

Një aspekt pesëzodësh që përfshin këto shtëpi apo sunduesit e tyre

Pesëzodshat (aspekti 150 gradë) shpesh tregon një kohë ndryshimi në jetë dhe vdekja  është një ndryshim madhor.

 

Pjesa e Vdekjes

Pjesa e vdekjes  është Ashendenti + pika e shtëpisë së tetë – Hëna.

Pjesë të tjera në lojë janë:

Pjesa e fatalitetit:  Ashendent+ Saturn – Diell  dmth. pozicioni i Saturnit në hartën e ekulibrit diellor.

Pjesa e vdekjes 2:  Ashendent + Saturn – Hënë

Dhe faktorë të tjerë që mund të përshkruajnë tipin e vdekjes, dmth. vetëvrasjen; aksidentet, sëmundjet; vrasjet; etj.

 

Tranzitet, progresionet, direksionet dhe veçanërshit cikli i gjatë i dashave (periudhave planetare) apo Fidaria

Duke përfshirë ashendentin, shtëpia e katërt dhe e tetë në të paktën njërën nga këto do të tregojë mundësi.

per me shume per periudhat planetare vizitoni www.firdaria.com

 

Ritmet vjetore dhe ditore të moshës

Ritmet (harmonics) janë kohëmatës të shkëlqyer për të përcaktuar vitin dhe ditën e vdekjes.

Orbi i të gjithë aktivizimeve të të gjithë këtyre pikave  është një gradë apo më pak, munutat e orbeve janë të zakonshme. Kudo kjo do të tregojë një periudhë të ndryshme në jetë.

Tranzitet e vdekjes aksidentale

Zakonisht planeti Uran është ai që duhet të sjellë vdekjen e papritur sipas teorisë astrologjike sepse në zodiak ai i kundravihet Diellit që simbolizon jetën, krijimin e jetës. Pra Dielli sundon shtëpinë e pestë që përfaqëson lindjen e fëmijëve ndërsa e kundërta e kësaj shtëpie është shtëpia XI që sundohet nga Urani, pra jeta dhe e kundërta e saj, vdekja.

Ne po studjojmë vdekjen jo pa saktësuar paraprakisht që konstatimi i aspekteve vdekjeprurëse sipas një eksperience është gjithmonë mjaft i dukshëm por që është shumë më pak në një ushtrim të pastër parashikues sepse ajo që përfundon këtu me një vdekje do të kishte mundur, në kuadrin e një tjetër individi,të nënkuptojë vështirësi të mëdha ose një transformim të thellë të brendshëm. Nga ana tjetër, është e sigurt se të gjithë personat absolutisht “ astrologjikisht binjakë” ( persona të lindur në të njëjtën datë, orë edhe vend, si personi që kemi marrë si shembull) nuk kanë vdekur atë ditë. Por mund të garantojmë se ishte një ditë e rëndësishme dhe e vështirë për të gjithë.

1. Protokolli i studimit:

Studimi ynë zhvillohet në tre faza:

- Studimi i temës së lindjes (23.11 1958 ora 23.00 ne Avignon)

- Studimi i Revolucionit Diellor (RD )duke nisur nga 23.11 1973 deri tek vdekja.

- Studimi i tranziteve për ditën në shqyrtim.

Kjo grua vdiq në një aksident me makinë.

 

Studimi i temës së lindjes (ose radix):

Katër pika të dukshme janë zbuluar në temë:

1. 1-Urani (aksidentet) në shtepinë e 12-të (analizat, spitalet, plagosjet e rënda) kundër Marsit (dhuna, ajo që lëndon mishin dhe kundër Jupiterit (mbrojtjes).

2. 2 - Merkuri (lëvizjet) përkrah Saturnit (problem, pengesa, ngjarje madhore, fatkeqësi).

3. 3 -Nyja Jugore (pesha/rëndësia e karmës) në Dash dhe në shtepinë e nëntë (udhëtimet).

4. 4 - Jupiteri në aspekte negative.

Pra, mund të themi se tema është e predispozuar vërtet me aksidente shumë të rënda (1), kryesisht ne nivelin e lëvizjeve (2&3) automobilistike (edhe 1) pa asnjë mbrojtje (4).

Përcaktojmë ende për vazhdimin e analizës se dominuesit janë Hëna (kulminante), Urani (Përkrah AS), Neptuni (përkrah FC) dhe Plutoni (në shtepinë e parë).

 

Studimi i Revolucionit Diellor:

Studjojmë në fillim Revolucionin siç është:

5 - Grumbull planetesh në shtepinë e tetë (shtepi tradicionalisht e vdekjes): Merkuri, Hëna, Dielli, Neptuni.

6 – Marsi në Dash dhe shtepinë e parë(që nxit sjellje impulsive dhe të dhunshme kundër Uranit (aksidenteve të paparashikueshme).

7 – Shtepia e tretë tek Binjakët (lëvizjet) dhe Zoti i kësaj shtepie, Merkuri, në shtepinë e tetë.

8 – Nyja veriore (fati) përkrah MC (kulmi i jetës)

RD duke qënë i tillë tregon pra një mundësi të vërtetë vdekjeje (5) i shoqëruar me sjellje që të vënë në rrezik dhe një klimë e favorshme për aksidente të dhunshme (6) sidomos gjatë lëvizjes 7 (automobilistike (edhe 6) dhe ky fat e ndjek personin (8).

Megjithatë. RD duhet detyrimisht të krahasohet me temën e lindjes për të pasur kuptim:

9 – AS i Revolucionit Diellor (gjallëria dhe shëndeti i vitit) në shtepinë e tetë të lindjes.

10 – Shtepia e 6-të e RD në shtepinë e 12-të lindjes (dhe anasjelltas): prova të shëndetit.

11 – Urani RD përkrah Nyjes Veriore të lindjes: ngjarje që trondisin rrjedhën e jetës.

12 – Plutoni RD (zot i shtepisë së tetë) ekzaktësisht përkrah vijës ku fillon shtepia e 3-të (lëvizjet).

13 – Marsi RD në shtepinë e nëntë.

Kuptimi i RD konfirmohet pra nga krahasimi i temës së lindjes.

 

Studimi i tranziteve:

Përfundimet e nxjerra duhet tashmë të përmbushet nga tranzitet (T).

Çfarë vëme re me 15 prill 1974 rreth mesditës?

14 – Dielli T zhvendoset në 24 gradë në Dash mbi aksin e nyjave (fatit) dhe kundër Çerës (shëndetit).

15 – Merkuri T (lëvizjet) në 05 gradë te Dashi transit në shtepinë e tetë (varrezat e Zodiakut).

16 – Venusi T (që është zot i NN në Peshore) është përkrah cepit të shtepisë së tetë në 8 gradë tek Peshqit.

17 – Mars T (akt brutal, dhunë) në 26 gradë tek Binjakët kundërshtohet me aspektin përkrah të lindjes Merkur/Saturn (shiko domethënien e saj në shtepinë e dytë.

18 – Jupiteri T është ekzaktësisht përkrah Venusit, duke përforcuar veprimin mbi shtepinë e tetë.

19 – Saturni T ( përkrah Merkurit të lindjes) është 29 gradë tek binjakët dhe ai gjithashtu kundër bashkimit Merkur/Saturn duke lëshuar veprimin e Marsit. Bashkimi qiellor Mars/ Saturn duke u vendosur kundër bashkimit Merkur/ Saturn të lindjes ka një efekt të frikshëm.

20 – Urani T gjendet 25 gradë në Peshore, kundër me Diellin T të aksit nyjor (qendror).

21 – Plutoni T në 5 gradë në Peshore është përkrah cepit të shtepisë së tretë.

22 – Aksi nyjor është mbi aksin 21 gradë Binjak/Peshore duke ardhur e duke përforcuar akoma, ashtu siç ishte Mars/Saturn T kundër Merkur/ Saturnit të lindjes.

 

2. Përfundimi:

Shohim pra që një grumbull i rëndësishëm faktorësh (22) vërtetojnë të njëjtën gjë: një rrezik vdekjeprurës nga aksidentet nga lëvizja.

Kemi respektuar një procedure të domosdoshme për të arritur në këtë përfundim:

Tema e lindjes tregon se kjo është e mundur, RD tregon një atmosferë të kësaj natyre, dhe tranzitet e aspekteve vërtetojnë diagnozën.

Vini re në kalim shumë pika jo të rastësishme: faktorët e dhunës Saturni dhe Marsi, faktorët e lëvizjes (udhëtimit) Merkuri, shtepia e tretë, shtepia e nëntë dhe faktorët e shëndetit, faktorët karmikë.

Të arrijmë në përfundimin e dy gjërave të rëndësishme:

Së pari, tranzitet janë aq efektive ngaqë forcojnë këtu pozicionin më të rrezikshem të temës së lindjes.

Së dyti, është e rëndësishme këtu të nënvizojmë se Trekëndëshi i vet Jupiterit, që teorikisht tregon fat dhe mbrojtje është katastrofik këtu sepse Jupiteri i lindjes është shumë i sulmuar: Mbajeni mend se kur një planet bën tranzit me vetveten nuk bën tjetër veçse përforcon temën e lindjes.

Në të gjitha rastet e figurës në parashikim, dhe akoma më shumë pa dyshim kur bëhet fjalë për të parashikuar ngjarje kaq të rënda është e rëndësishme të ndjekësh një rrugë strikte port ë thjeshtë që po përsëris akoma këtu:

A/ studioni temën e lindjes cilat janë mundësitë që parashtron?

B/ Studioni Revolucionin diellor dhe krahasojeni me temën e lindjes.

C/ Studioni tranzitet duke mbajtur mend që këto të fundit të mos aktivizojnë tjetër veçse atë të temës së lindjes, sidomos nëse kjo duket edhe tek RD. (Për më tepër shembulli që jep Jupiteri këtu, mund të studjojmë edhe Uranin: ai është në shtepinë 12 të lindjes dhe përkrah AS, përkrah Nyjes Veriore në RD dhe më në fund në shtepinë e tetë të lindjes+ vet i katërkëndësh në transit.)

D/ Duke matur rëndësinë e ngjarjeve duke përcaktuar nëse dominuesit e temës radix janë të pranishëm dhe nëse po në çfarë raporti.

Kjo skemë mund të përmblidhet në rrugën intelektuale që vijon:

A/ inventari rezultateve

B/ vënia në dukje e disa prej këtyre rezultateve.

C/ konfirmimi i aktivizimit të rezultateve të vëna në dukje.

D/ Vlerësimi (gjykimi) i forcës së rezultateve që duken më përpara.

 Aksidentet

Disa aspekte planetare per aksidente formohen nga:
1. Urani (planeti i te papriturave dhe aksidenteve)
2. Marsi (planeti i dhunes, gjakut dhe nxitimit)
3. Merkuri (planet i levizjeve, mendjes dhe udhetimeve).

Do të marrim shembull dy ngjarje të aksidenteve të dy personaliteteve gjermane 1) Michael Schumacher (BRICJAP) dhe 2) Angela Merkel (GAFORRE):

a) Duke analizuar aksidentin e Michael Schumacher me 29 dhjetor 2013 gjejmë këto tranzite tipike për aksident:

Urani (8 gradë te Dashi) kuadrat me Diellin (dhe Hënën ) = kuptimi: rrezik për çarje, thyerje kockash, lodhje kardiake.
Marsi (10 grade te Dashi) kuadrat me Henen dhe Diellin = kuptimi: plage, pakujdesi, aksident.
Marsi opozite Uranit = kuptimi: mundësi për ndërhyrje kirurgjikale, prirje aksidentale.
Jupiteri opozite Diellit = kuptimi: do të keni një siguri të tepruar në vetvete, probleme me arteriet.

b) Tranzitet per aksidentin e kancelares gjermane Angela Merkel me datën 6 janar 2014:

Merkuri opozite me Diellin = kuptimi: mungesë e qartësisë mendore, shpërqendrim, kujdes në lëvizje!
Merkuri opozite me Uranin = kuptimi: të papritura të pakëndshme në lëvizje.
Merkuri kuadrat me Neptunin = kuptimi: hutim , do të humbisni kontaktet me realitetin.
Uranin kuadrat me Merkurin = kuptimi: aktivitete të paparashikueshme, probleme të forta shëndeti, aksidente apo probleme me frymëmarrjen.

Urani kuadrat me Marsin e saj të progresuar = tipik për aksident dhe kirurgji.


 
  POZICIONI AKTUAL PLANETAR

HËNA SONTE:
 
Facebook 'Like' Button  
 
 
This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free