AstroN
 
ASTRO-MITOLOGJI
AstroN  
  Mirë se vini në ASTRO-MITOLOGJI
  Fakulteti i Studimeve Astrologjike
  Horoskopi në vargje
  Aforizma astrologjike
  ASTROLOGJIA
  HISTORIA E ASTROLOGJISË
  E ëma dhe e bija
  NDARJA E ZODIAKUT
  12 SHENJAT ZODIAKALE
  HOROSKOPI
  Parashikimi i vitit 2021
  HARTA QIELLORE E LINDJES
  ASHENDENTI – SHENJA NË NGRITJE
  Bukuria fizike
  SHTËPITË ZODIAKALE
  FAZAT E HËNËS
  Dielli në astrologji dhe astronomi
  NDIKIMI I PLANETËVE
  Efemeridet dhe Retrogradët 2021
  ASPEKTET PLANETARE
  ASTRO-EROTIKA
  SINASTRIA
  VENUSI - AFRODITA
  Divorci dhe Tradhëtia
  TRANZITET PLANETARE
  => Tranzitet e Diellit
  => Tranzitet e Hënës
  => Tranzitet e Merkurit
  => Tranzitet e Venusit
  => Tranzitet e Marsit
  => Tranzitet e Jupiterit
  => Tranzitet e Saturnit
  => Tranzitet e Uranit
  => Tranzitet e Neptunit
  => Tranzitet e Plutonit
  REVOLUCIONI DIELLOR
  Mespikat
  ASTRO-MJEKËSIA
  Vdekja dhe aksidentet
  ASTROLOGJI TË TJERA
  ASTROLOGJIA INDIANE
  HOROSKOPI KINEZ
  ASTROLOGËT DHE KONTRIBUESIT
  Fjalor astrologjik
  KALENDARI
  Kalendari Pagan Helen
  DITËT E JAVËS
  Llogaritja e orës
  Festat pagane
  ASTRO-MITOLOGJI
  Apolloni - hyjnia e Diellit
  MITOLOGJIA GREKE
  ZEUSI - Mbreti i perëndive
  Mitologjia ilire
  Kokino - Observatori ilir
  Brigët dhe Frigjia
  PERËNDESHAT MITOLOGJIKE
  Kurorat me gjethe
  Trëndafili dhe lulet
  Ulliri në kulturën e lashtë greke
  Simbolizmi i kalit
  Simbolizmi i Dhisë së Egër
  Shqiponja dhe përkrenarja e Skëndërbeut
  TEMPUJ DHE FALTORE
  Delfi - Orakulli më i famshëm
  Parimet Delfike
  Ishulli Rodos
  Orfeu
  KUPTIMI I EMRAVE
  KULTI I DIELLIT
  Dita e Verës - festa e Diellit
  Syri që sheh gjithçka
  ASTRO-TEOLOGJIA
  Fjala "Amen"
  Shpirti
  NUMEROLOGJIA
  METODA TË NDRYSHME PARASHIKIMI
  Orakulli kinez
  Leximi i dorës - Kiromancia
  Domethënia e lemzës dhe oreve fikse
  Zaret e dashurisë
  Domethënia e ngjyrave
  Tipi i mashkullit që ju pëlqen
  GJUMI DHE ËNDRRAT
  KARRIERA DHE PROFESIONI
  Vendet dhe Udhëtimet
  HISTORI ANTIKE
  Shkrimet e para
  Libra astrologjikë
  HISTORI GJUHE
  Kontakt për parashikime
AstroN
Tranzitet e Merkurit

Tranzitet e Merkurit në aspekt me planetët e lindjes

Kohëzgjatja e tranzitit me planetët e tjerë: 1 ditë e 3 orë
Domethënia e interpretimit: 2/10

Merkuri është një planet i shpejtë dhe tranzitet e tij kanë, në përgjithësi, efekte kalimtare. Vetëm në rastin e lëvizjes retrogradë mund të ketë një domethënie më të theksuar. Kuptimet e tij lidhen me inteligjencën, intuitën, studimet, marrëdhëniet shoqërore, lëvizjet, udhëtimet dhe lajmet.

Meritojnë një interpretim specifik për sa i përket aspekteve të tij me pikat më të ndjeshme të horoskopit. Le t’i shohim pak më nga afër.

Merkur- Ashendent
Aspektet harmonike: kohë e shkëlqyer për të formuar marrëdhënie miqësore. Inteligjencë e gatshme dhe sens biznesi. Aspektet negative: prirje për gënjeshtra dhe për të bërë hile. Inteligjencë e keqpërdorur. Shqetësime.

Merkur- Mesqiellor
Aspektet harmonike: ide të reja dhe qartësi mendore që ndihmojnë në fushën profesionale. Ndihmë në fushën e punës nga ana e personave më të rinj se sa individi në fjalë: vëllezër, miq ose kushërinj. Aspektet negative: thashëtheme që dëmtojnë individin në sektorin e punës. Probleme profesionale.

Merkur- Diell
Aspektet harmonike: përqendrim i mirë mendor, periudhë e favorshme për provimet studimore, për shkrimet, udhëtimet dhe lëvizjet, si edhe në punë, biznese dhe tregëti. Aspektet negative: mungesë e qartësisë mendore, shpërqendrim dhe vështirësi në komunikim. Ndjenjë e dobët e vëzhgimit.

Merkur- Hënë
Aspektet harmonike: periudhë pozitive për jetën e lidhjeve dhe atë sentimentale. Është veçanërisht e stimuluar nga krijimtaria dhe imagjinata. Aspektet negative: pak disponibilitet për biseda, për kominikim në përgjithësi dhe për lexime. Prirje për thashetheme dhe teka.

Merkur- Merkur
Aspektet harmonike: periudhë e favorshme për udhëtime, lëvizje dhe takime. Nxit shkëmbimet tregëtare dhe kthjelltësinë mendore. Aspektet negative: ankth, nervozizëm dhe paqëndrueshmëri emotive. Prirje për të gënjyer.

Merkur- Venus
Aspektet harmonike favorizojnë takimet sentimentale, artin dhe fatin në lojë sidomos nëse këtë e tregon dhe Venusi i lindjes. Aspektet negative: probleme dhe vështirësi në takime të nxehta.

Merkur- Mars
Aspektet harmonike: agresioni kalon përmes filtrit të intelektit dhe arsyes. Nxit aftësitë oratore dhe didaktike. Aspektet negative: agresion verbal, acarim dhe prirje për debate. Mund të tregojë dështimin e mjetit të transportit personal.

Merkur- Jupiter
Aspektet harmonike: optimizëm. Sukses në fushën ekonomike dhe tregëtare si edhe në provimet e shkollës. Lëvizjet e mundshme mund t’i sjellin fitime individit. Aspektet negative: Mundësi për të gabuar në vlerësime dhe zbavitje. Probleme gjatë udhëtimeve dhe lëvizjeve.

Merkur- Saturn
Aspektet harmonike: konktretizim dhe kontroll i aftësive komunikuese. Këto aspekte mundësojnë një marrëveshje të mirë ndërmjet anëtarëve të gjeneratave të ndryshme. Thellësi mendimesh, pjekuri dhe kthjelltësi mendore. Aspektet negative: vështirësi për të komunikuar. Acarimi i tepruar mund të dëmtojë raportet ndërpersonale. Provime studimore që shtyhen për më vonë, lajme pak të këndshme, apo që arrijnë me vonesë. Aspekti “përkrah midis Merkurit dhe Saturnit është i paqartë.

Merkur- Uran
Aspektet harmonike: periudhë e favorshme për të marrë vendime të përshtatshme dhe të shkëlqyeshme. Këto aspekte mundësojnë surpriza të këndshme dhe takime të rastësishme (me fat). Aspekti “përkrah” mund të jetë i rrezikshëm nëse ndodh në një shenjë apo shtepi me tension. Aspektet negative: e shtyjnë personin në një sjellje të çuditshme, në teka dhe në paaftësi për të kontrolluar nervat.

Merkur- Neptun
Aspektet harmonike: favorizojnë krijimtarinë, frymëzimin dhe intuitën në shumë sektorë të ndryshëm. Tranzit veçanërisht pozitiv për artistë, poetë dhe shkrimtarë. Aspekti “përkrah” mund të jetë i rrezikshëm (varet nga shtepia, shenja dhe aspektet) dhe të shkaktojë humbjen e racionalitetit. Aspektet negative: mund të ftohin ëmbëlsinë dhe mund të nxisin në një fantazi të paefektshme. Neuroza, amnezi dhe çrregullime mendore.

Merkur- Pluton
Aspektet harmonike: mbështetur nga elementë të tjerë pozitivë, mund të sigurojnë fitime të konsiderueshme. Thellësi mendimesh, interesa kulturore metafizike apo ezoterike. Aspektet negative mund të nxisin, tek disa persona, tension, ankth. Kontrast midis instiktit dhe arsyes.


Add comment to this page:
Your Name:
Your Email address:
Your message:
 
  POZICIONI AKTUAL PLANETAR

HËNA SONTE:
 
Facebook 'Like' Button  
   
This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free