AstroN
 
ASTRO-MITOLOGJI
AstroN  
  Mirë se vini në ASTRO-MITOLOGJI
  Fakulteti i Studimeve Astrologjike
  Horoskopi në vargje
  Aforizma astrologjike
  ASTROLOGJIA
  HISTORIA E ASTROLOGJISË
  E ëma dhe e bija
  NDARJA E ZODIAKUT
  12 SHENJAT ZODIAKALE
  HOROSKOPI
  HARTA QIELLORE E LINDJES
  ASHENDENTI – SHENJA NË NGRITJE
  Bukuria fizike
  SHTËPITË ZODIAKALE
  FAZAT E HËNËS
  Dielli në astrologji dhe astronomi
  NDIKIMI I PLANETËVE
  Efemeridet dhe Retrogradët
  ASPEKTET PLANETARE
  HOROSKOPI I VIΤIΤ 2020
  ASTRO-EROTIKA
  SINASTRIA
  VENUSI - AFRODITA
  Divorci dhe Tradhëtia
  TRANZITET PLANETARE
  REVOLUCIONI DIELLOR
  Mespikat
  ASTRO-MJEKËSIA
  Vdekja dhe aksidentet
  ASTROLOGJI TË TJERA
  ASTROLOGJIA INDIANE
  HOROSKOPI KINEZ
  ASTROLOGËT DHE KONTRIBUESIT
  Fjalor astrologjik
  KALENDARI
  Kalendari Pagan Helen
  DITËT E JAVËS
  Llogaritja e orës
  Festat pagane
  ASTRO-MITOLOGJI
  Apolloni - hyjnia e Diellit
  MITOLOGJIA GREKE
  ZEUSI - Mbreti i perëndive
  Mitologjia ilire
  Kokino - Observatori ilir
  Brigët dhe Frigjia
  PERËNDESHAT MITOLOGJIKE
  => Pandora
  => Perëndesha Athinë
  => Perëndesha Nike
  => Medusa
  => Sibela
  => Perëndesha Roma
  => Nëna Tokë (Mëmëdheu)
  Kurorat me gjethe
  Trëndafili dhe lulet
  Ulliri në kulturën e lashtë greke
  Simbolizmi i kalit
  Simbolizmi i Dhisë së Egër
  Shqiponja dhe përkrenarja e Skëndërbeut
  Sirenat
  TEMPUJ DHE FALTORE
  Delfi - Orakulli më i famshëm
  Parimet Delfike
  Ishulli Rodos
  Orfeu
  KUPTIMI I EMRAVE
  KULTI I DIELLIT
  Dita e Verës - festa e Diellit
  Syri që sheh gjithçka
  ASTRO-TEOLOGJIA
  Fjala "Amen"
  Shpirti
  NUMEROLOGJIA
  METODA TË NDRYSHME PARASHIKIMI
  Orakulli kinez
  Leximi i dorës - Kiromancia
  Domethënia e lemzës dhe oreve fikse
  Zaret e dashurisë
  Domethënia e ngjyrave
  Tipi i mashkullit që ju pëlqen
  GJUMI DHE ËNDRRAT
  KARRIERA DHE PROFESIONI
  Vendet dhe Udhëtimet
  HISTORI ANTIKE
  Shkrimet e para
  Libra astrologjikë
  HISTORI GJUHE
  Më kontaktoni
  Fito para online
AstroN
Sibela
Sibela (greqisht: Kibela), është nëna-perëndeshë e Frigjisë së lashtë, e cila përfshin pjesën qendrore të Anadollit. Ajo është perëndesha e vetme e njohur e vendit, dhe ishte ndoshta hyjni e këtij shteti. Kulti i saj frigjian u adoptua nga kolonistët grekë të Azisë së vogël dhe u përhap në pjesën më të madhe të Greqisë së lashtë si dhe në kolonitë perëndimore të saj rreth shekullit VI pr.e.s.
Në Greqi, Sibela pati disa përzierje (shkrirje) me perëndesha të tjera të ngjashme. Ajo u asimilua pjesërisht me tiparet e perëndeshës-Tokës Gjea (Gaia), me ekuivalenten e saj minoane Rean, dhe me nënën-perëndeshë të të korrave Demetren (Dhimitren). Disa qytet-shtete, sidomos Athina, e konsideronte ate si mbrojtesen e qytetit, por të dhënat dhe ritualet e saj më të njohura e tregojnë atë si një perëndeshë të huaj, misterioze e cila vjen me një karro që tërhiqet nga dy luanë. Në Greqi, Sibela lidhet me malet, qytetin dhe muret e qytetit, natyrën pjellore dhe kafshët e egra, veçanërisht luanët. Bashkëshorti i saj ishte Atis, i cili në mitologjinë frigjiane ishte perëndia e bimësisë, vdekjes dhe ringjalljes.
Në Romë, Sibela njihet si Magna Mater (“Nëna e Madhe”). Shteti romak e adoptoi atë dhe zhvilloi një formë kulti për të si dhe një orakull. Mitografët romakë mendojnë që ajo ishte një perëndeshë trojane, dhe romaket e respektonin sepse mendonin qe e kishin prejardhjen nga Troja.Atis


Add comment to this page:
Your Name:
Your Email address:
Your message:
 
  POZICIONI AKTUAL PLANETAR

HËNA SONTE:
 
Facebook 'Like' Button  
   
This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free