AstroN
 
ASTRO-MITOLOGJI
AstroN  
  Mirë se vini në ASTRO-MITOLOGJI
  Fakulteti i Studimeve Astrologjike
  Horoskopi në vargje
  Aforizma astrologjike
  ASTROLOGJIA
  HISTORIA E ASTROLOGJISË
  E ëma dhe e bija
  NDARJA E ZODIAKUT
  12 SHENJAT ZODIAKALE
  HOROSKOPI
  HARTA QIELLORE E LINDJES
  ASHENDENTI – SHENJA NË NGRITJE
  Bukuria fizike
  SHTËPITË ZODIAKALE
  FAZAT E HËNËS
  Dielli në astrologji dhe astronomi
  NDIKIMI I PLANETËVE
  Efemeridet dhe Retrogradët
  ASPEKTET PLANETARE
  HOROSKOPI I VIΤIΤ 2020
  ASTRO-EROTIKA
  SINASTRIA
  VENUSI - AFRODITA
  Divorci dhe Tradhëtia
  TRANZITET PLANETARE
  REVOLUCIONI DIELLOR
  Mespikat
  ASTRO-MJEKËSIA
  Vdekja dhe aksidentet
  ASTROLOGJI TË TJERA
  ASTROLOGJIA INDIANE
  HOROSKOPI KINEZ
  ASTROLOGËT DHE KONTRIBUESIT
  Fjalor astrologjik
  KALENDARI
  Kalendari Pagan Helen
  DITËT E JAVËS
  Llogaritja e orës
  Festat pagane
  ASTRO-MITOLOGJI
  Apolloni - hyjnia e Diellit
  MITOLOGJIA GREKE
  ZEUSI - Mbreti i perëndive
  Mitologjia ilire
  Kokino - Observatori ilir
  Brigët dhe Frigjia
  PERËNDESHAT MITOLOGJIKE
  => Pandora
  => Perëndesha Athinë
  => Perëndesha Nike
  => Medusa
  => Sibela
  => Perëndesha Roma
  => Nëna Tokë (Mëmëdheu)
  Kurorat me gjethe
  Trëndafili dhe lulet
  Ulliri në kulturën e lashtë greke
  Simbolizmi i kalit
  Simbolizmi i Dhisë së Egër
  Shqiponja dhe përkrenarja e Skëndërbeut
  Sirenat
  TEMPUJ DHE FALTORE
  Delfi - Orakulli më i famshëm
  Parimet Delfike
  Ishulli Rodos
  Orfeu
  KUPTIMI I EMRAVE
  KULTI I DIELLIT
  Dita e Verës - festa e Diellit
  Syri që sheh gjithçka
  ASTRO-TEOLOGJIA
  Fjala "Amen"
  Shpirti
  NUMEROLOGJIA
  METODA TË NDRYSHME PARASHIKIMI
  Orakulli kinez
  Leximi i dorës - Kiromancia
  Domethënia e lemzës dhe oreve fikse
  Zaret e dashurisë
  Domethënia e ngjyrave
  Tipi i mashkullit që ju pëlqen
  GJUMI DHE ËNDRRAT
  KARRIERA DHE PROFESIONI
  Vendet dhe Udhëtimet
  HISTORI ANTIKE
  Shkrimet e para
  Libra astrologjikë
  HISTORI GJUHE
  Më kontaktoni
  Fito para online
AstroN
Perëndesha Nike

NIKE (Viktoria)

Në politeizmin helen Nike (shqip:"Fitorja”, ose latinisht: “Viktoria”) është Perëndesha me Krahë e Fitores – fitores në luftë edhe në gara paqësore. Kur Zeusi po bashkonte aleatët për të nisur luftën me Titanët, Stiksi (perëndesha titane) solli katër fëmijët e saj, Niken, Zelosin, Kratosin dhe Bian, në shërbim të Zeusit. Nike u caktua karrocierja e tij dhe të katërt u bënë rojtarët e fronit të Zeusit. Në pothuajse të gjitha statujat dhe pikturat Nike (Viktoria) paraqitet me flatra, ku një nga statujat më të famshme të saj është ‘Fitorja me Flatra e Samothrakës’ (e cila gjendet në Muzeun e Luvrit, Paris). Nike është perëndesha e forcës, shpejtësisë dhe fitores. Nike ngjan shumë me perëndeshën Athina, dhe mendohet të ketë qëndruar në dorën e shtrirë të Athinës në statujën e saj të vendosur në Panteon. Nike paraqitet në pikturat e vazove të lashta greke me një llojshmëri tiparesh përfshirë një kurorë lulesh, apo një shirit që përdoret për të kurorëzuar fitoren, ajo paraqitet gjithashtu në kupat që përdoreshin për pije alkoolike, në enën ku digjet temjani, në altare, dhe në lirën e cila përdorej për të festuar fitoren nëpërmjet këngës. Emrat që e kanë prejardhjen nga Nike janë: Nik, Niko, Nikolaos, Nikolin, Nikolla, Nikoleta, Nikolina, Nika, Nicolaus, Nicholas, Nicola, Nick, Nicolai, Niccolò, Nikolai, Nicolae, Nils, Nikolaus, Nicole, Niki, Nikita, Nieke, Naike, Niketas, Nikki, Nico, and Veronica.


 


Add comment to this page:
Your Name:
Your Email address:
Your message:
 
  POZICIONI AKTUAL PLANETAR

HËNA SONTE:
 
Facebook 'Like' Button  
   
Advertisement  
   
=> Do you also want a homepage for free? Then click here! <=