AstroN
 
ASTRO-MITOLOGJI
AstroN  
  Mirë se vini në ASTRO-MITOLOGJI
  Fakulteti i Studimeve Astrologjike
  Horoskopi në vargje
  Aforizma astrologjike
  ASTROLOGJIA
  HISTORIA E ASTROLOGJISË
  E ëma dhe e bija
  NDARJA E ZODIAKUT
  => Zodiakë të ndryshëm
  => Shenjat në Hemisferën Jugore
  => Aftësitë kriminale sipas shenjave
  => SOLSTICET = frymëmarrjet e Tokës
  12 SHENJAT ZODIAKALE
  HOROSKOPI
  HARTA QIELLORE E LINDJES
  ASHENDENTI – SHENJA NË NGRITJE
  Bukuria fizike
  SHTËPITË ZODIAKALE
  FAZAT E HËNËS
  Dielli në astrologji dhe astronomi
  NDIKIMI I PLANETËVE
  Efemeridet dhe Retrogradët
  ASPEKTET PLANETARE
  HOROSKOPI I VIΤIΤ 2020
  ASTRO-EROTIKA
  SINASTRIA
  VENUSI - AFRODITA
  Divorci dhe Tradhëtia
  TRANZITET PLANETARE
  REVOLUCIONI DIELLOR
  Mespikat
  ASTRO-MJEKËSIA
  Vdekja dhe aksidentet
  ASTROLOGJI TË TJERA
  ASTROLOGJIA INDIANE
  HOROSKOPI KINEZ
  ASTROLOGËT DHE KONTRIBUESIT
  Fjalor astrologjik
  KALENDARI
  Kalendari Pagan Helen
  DITËT E JAVËS
  Llogaritja e orës
  Festat pagane
  ASTRO-MITOLOGJI
  Apolloni - hyjnia e Diellit
  MITOLOGJIA GREKE
  ZEUSI - Mbreti i perëndive
  Mitologjia ilire
  Kokino - Observatori ilir
  Brigët dhe Frigjia
  PERËNDESHAT MITOLOGJIKE
  Kurorat me gjethe
  Trëndafili dhe lulet
  Ulliri në kulturën e lashtë greke
  Simbolizmi i kalit
  Simbolizmi i Dhisë së Egër
  Shqiponja dhe përkrenarja e Skëndërbeut
  Sirenat
  TEMPUJ DHE FALTORE
  Delfi - Orakulli më i famshëm
  Parimet Delfike
  Ishulli Rodos
  Orfeu
  KUPTIMI I EMRAVE
  KULTI I DIELLIT
  Dita e Verës - festa e Diellit
  Syri që sheh gjithçka
  ASTRO-TEOLOGJIA
  Fjala "Amen"
  Shpirti
  NUMEROLOGJIA
  METODA TË NDRYSHME PARASHIKIMI
  Orakulli kinez
  Leximi i dorës - Kiromancia
  Domethënia e lemzës dhe oreve fikse
  Zaret e dashurisë
  Domethënia e ngjyrave
  Tipi i mashkullit që ju pëlqen
  GJUMI DHE ËNDRRAT
  KARRIERA DHE PROFESIONI
  Vendet dhe Udhëtimet
  HISTORI ANTIKE
  Shkrimet e para
  Libra astrologjikë
  HISTORI GJUHE
  Më kontaktoni
  Fito para online
AstroN
SOLSTICET = frymëmarrjet e TokësSOLSTICET = frymëmarrjet e Tokës

Filozofi dhe shkencëtari austriak i fillim shekullit të 20-të, Dr Rudolf Steiner dikur e krahasoi ciklin e vitit të Tokës me një proces frymëmarrjeje, me një inhalacion (thithje me hundë) dhe frymënxjerrje që ndodh në të njëjtën rregullsi ritmike për Tokën ashtu si për qeniet njerëzore. Frymëmarrjen e plotë ai e krahasoi me momentin e Solsticit të Dimrit, kur Dielli duket sikur qëndron në skajin jugor në horizont, dhe pastaj ngadalë, gradualisht, fillon të lëvizë përsëri në veri, duke rikthyer dritën në hemisferën veriore.
Nëse ju merrni një moment për t'i kushtuar vëmendje frymëmarrjes tuaj, do të vini re se në secilën frymëmarrje të plotë dhe në çdo frymënxjerrje të plotë, ka një pauzë (ndalesë) të vogël - pauza është momenti i solsticit, kur aktiviteti ndalon para se të kthehet në drejtimin tjetër.
Në njeri merr frymë mesatarisht 18 herë në çdo minutë. Meqenëse ka 60 minuta në një orë dhe 24 orë në ditë, mund të vlerësojmë se njeriu merr frymë rreth 25 920 herë në ditë.
Toka nuk merr frymë kaq shpejt, por ka megjithatë një lidhje të bukur këtu. Ndërsa rrotullohet dhe orbiton, Toka gjithashtu luhatet gjatë lëvizjes, me një shkallë prej 1 gradë çdo 72 vjet. Meqenëse në zodiak ka 360 gradë, Tokës i duhen 25 920 vjet që ky cikël të përfundojë. Me fjalë të tjera, qenia njerëzore merr të njëjtin numër frymëmarrjesh brenda një ditënate sa merr Toka luhatje gjatë gjithë ciklit të saj!
Një luhatje e plotë e Tokës në boshtin e saj njihet si Viti i Madh, ose Viti Platonik. Kur Solstici të ndodhë më 21 Dhjetor (në ditën më të shkurtër të vitit), mendoni për frymëmarrjen tuaj dhe paqen për të qënë në harmoni me frymën e madhe të Tokës! Ndalesa e madhe në frymëmarrjen e Tokës fillon pik
ërisht në Solticin e Dimrit, kur Dielli ‘ndalon’.


"Ne gjithashtu duhet ta boshatisim veten, që shpirti i madh i universit të mund të na mbushë me frymën e vet." ~ Lawrence Binyon.


Add comment to this page:
Your Name:
Your Email address:
Your message:
 
  POZICIONI AKTUAL PLANETAR

HËNA SONTE:
 
Facebook 'Like' Button  
   
Advertisement  
   
=> Do you also want a homepage for free? Then click here! <=