AstroN
 
ASTRO-MITOLOGJI
AstroN  
  Mirë se vini në ASTRO-MITOLOGJI
  Fakulteti i Studimeve Astrologjike
  Horoskopi në vargje
  Aforizma astrologjike
  ASTROLOGJIA
  HISTORIA E ASTROLOGJISË
  E ëma dhe e bija
  NDARJA E ZODIAKUT
  12 SHENJAT ZODIAKALE
  HOROSKOPI
  HARTA QIELLORE E LINDJES
  ASHENDENTI – SHENJA NË NGRITJE
  Bukuria fizike
  SHTËPITË ZODIAKALE
  FAZAT E HËNËS
  Dielli në astrologji dhe astronomi
  NDIKIMI I PLANETËVE
  Efemeridet dhe Retrogradët
  ASPEKTET PLANETARE
  HOROSKOPI I VIΤIΤ 2020
  ASTRO-EROTIKA
  SINASTRIA
  VENUSI - AFRODITA
  Divorci dhe Tradhëtia
  TRANZITET PLANETARE
  REVOLUCIONI DIELLOR
  Mespikat
  ASTRO-MJEKËSIA
  Vdekja dhe aksidentet
  ASTROLOGJI TË TJERA
  ASTROLOGJIA INDIANE
  HOROSKOPI KINEZ
  ASTROLOGËT DHE KONTRIBUESIT
  Fjalor astrologjik
  KALENDARI
  Kalendari Pagan Helen
  DITËT E JAVËS
  Llogaritja e orës
  Festat pagane
  ASTRO-MITOLOGJI
  Apolloni - hyjnia e Diellit
  MITOLOGJIA GREKE
  ZEUSI - Mbreti i perëndive
  => Fëmijët e Zeusit
  => Shpella e Zeusit dhe Amalthea
  => Shqiponja - simbol i Zeusit
  => Kuptimi i emrit Zeus
  => Odini - ekuivalent i Zeusit
  Mitologjia ilire
  Kokino - Observatori ilir
  Brigët dhe Frigjia
  PERËNDESHAT MITOLOGJIKE
  Kurorat me gjethe
  Trëndafili dhe lulet
  Ulliri në kulturën e lashtë greke
  Simbolizmi i kalit
  Simbolizmi i Dhisë së Egër
  Shqiponja dhe përkrenarja e Skëndërbeut
  Sirenat
  TEMPUJ DHE FALTORE
  Delfi - Orakulli më i famshëm
  Parimet Delfike
  Ishulli Rodos
  Orfeu
  KUPTIMI I EMRAVE
  KULTI I DIELLIT
  Dita e Verës - festa e Diellit
  Syri që sheh gjithçka
  ASTRO-TEOLOGJIA
  Fjala "Amen"
  Shpirti
  NUMEROLOGJIA
  METODA TË NDRYSHME PARASHIKIMI
  Orakulli kinez
  Leximi i dorës - Kiromancia
  Domethënia e lemzës dhe oreve fikse
  Zaret e dashurisë
  Domethënia e ngjyrave
  Tipi i mashkullit që ju pëlqen
  GJUMI DHE ËNDRRAT
  KARRIERA DHE PROFESIONI
  Vendet dhe Udhëtimet
  HISTORI ANTIKE
  Shkrimet e para
  Libra astrologjikë
  HISTORI GJUHE
  Më kontaktoni
  Fito para online
AstroN
Fëmijët e Zeusit

Pasardhësit e ZeusitNdonëse fillimisht i martuar me Metisën titane dhe më vonë i martuar me Herën, Zeusi ishte një “donzhuan” në lidhjet e tij kurorëshkelëse, gjatë të cilave ai e shndërronte veten në forma të ndryshme mishërimi për të joshur prenë e tij. Prandaj, ai pati shumë pasardhës të cilët janë:

*Me Herën (gruan legjitime): ai lindi Hefestin, Aresin, Heben dhe Eileithian;

•Me Metisën: ai lindi Athinën e cila doli nga koka e Zeusit pasi ky i fundit i kishte ngrënë të ëmën;

•Me Letonë: ai lindi Apollonin dhe Artemisën (perëndinë e Diellit dhe të Hënës);

•Me nimfën Maja: ai lindi Hermesin, lajmëtarin e perëndive;

•Me Semelën: ai lindi Dionisin, perëndinë e dëfrimit, pjellorisë, vreshtave dhe pijes së verës;

•Me Alkmenën: ai lindi Herkulin të njohur nga grekët si Herakles (Irakles);

•Me Danaen: ai lindi Perseun, themeluesin e Mikenës;

•Me Dhimitren (Demetren): ai lindi Persefonën dhe Jakun;

•Me Themisën: ai lindi Fatet (Zanat), Orët e Malit (perëndeshat e stinëve), Eunomia (Ligjshmërinë), Dike, (Drejtësinë), Eirene (Paqen);

•Me Ledën për të cilën Zeusi u shndërrua në mjellmë: ai lindi Helenën, Kastorin dhe Poluksin;

•Me Eurinomen: ai lindi Aglean (Shkëlqimin), Eufrosinen (Gëzimin) dhe Thalian (Ngazëllimin);

•Me Europën për të cilën Zeusi u shndërrua në dem: ai lindi Minosin, Radamantin dhe Sarpedonin;

•Me Jo-në: ai lindi Epafosin;

•Me Elektrën: ai lindi Jasionin;

•Me nimfën Kalisto: ai lindi Arkasin;

•Me Mnemosinën: ai lindi nëntë muzat.


Add comment to this page:
Your Name:
Your Email address:
Your message:
 
  POZICIONI AKTUAL PLANETAR

HËNA SONTE:
 
Facebook 'Like' Button  
   
Advertisement  
   
=> Do you also want a homepage for free? Then click here! <=