AstroN
 
ASTRO-MITOLOGJI
AstroN  
  Mirë se vini në ASTRO-MITOLOGJI
  Fakulteti i Studimeve Astrologjike
  Horoskopi në vargje
  Aforizma astrologjike
  ASTROLOGJIA
  HISTORIA E ASTROLOGJISË
  E ëma dhe e bija
  NDARJA E ZODIAKUT
  12 SHENJAT ZODIAKALE
  HOROSKOPI
  HARTA QIELLORE E LINDJES
  ASHENDENTI – SHENJA NË NGRITJE
  Bukuria fizike
  SHTËPITË ZODIAKALE
  FAZAT E HËNËS
  Dielli në astrologji dhe astronomi
  NDIKIMI I PLANETËVE
  Efemeridet dhe Retrogradët
  ASPEKTET PLANETARE
  HOROSKOPI I VIΤIΤ 2020
  ASTRO-EROTIKA
  SINASTRIA
  VENUSI - AFRODITA
  => Afrodita dhe Adonisi
  => Venusi në shtëpitë e lindjes
  => Revolucioni i Venusit
  Divorci dhe Tradhëtia
  TRANZITET PLANETARE
  REVOLUCIONI DIELLOR
  Mespikat
  ASTRO-MJEKËSIA
  Vdekja dhe aksidentet
  ASTROLOGJI TË TJERA
  ASTROLOGJIA INDIANE
  HOROSKOPI KINEZ
  ASTROLOGËT DHE KONTRIBUESIT
  Fjalor astrologjik
  KALENDARI
  Kalendari Pagan Helen
  DITËT E JAVËS
  Llogaritja e orës
  Festat pagane
  ASTRO-MITOLOGJI
  Apolloni - hyjnia e Diellit
  MITOLOGJIA GREKE
  ZEUSI - Mbreti i perëndive
  Mitologjia ilire
  Kokino - Observatori ilir
  Brigët dhe Frigjia
  PERËNDESHAT MITOLOGJIKE
  Kurorat me gjethe
  Trëndafili dhe lulet
  Ulliri në kulturën e lashtë greke
  Simbolizmi i kalit
  Simbolizmi i Dhisë së Egër
  Shqiponja dhe përkrenarja e Skëndërbeut
  Sirenat
  TEMPUJ DHE FALTORE
  Delfi - Orakulli më i famshëm
  Parimet Delfike
  Ishulli Rodos
  Orfeu
  KUPTIMI I EMRAVE
  KULTI I DIELLIT
  Dita e Verës - festa e Diellit
  Syri që sheh gjithçka
  ASTRO-TEOLOGJIA
  Fjala "Amen"
  Shpirti
  NUMEROLOGJIA
  METODA TË NDRYSHME PARASHIKIMI
  Orakulli kinez
  Leximi i dorës - Kiromancia
  Domethënia e lemzës dhe oreve fikse
  Zaret e dashurisë
  Domethënia e ngjyrave
  Tipi i mashkullit që ju pëlqen
  GJUMI DHE ËNDRRAT
  KARRIERA DHE PROFESIONI
  Vendet dhe Udhëtimet
  HISTORI ANTIKE
  Shkrimet e para
  Libra astrologjikë
  HISTORI GJUHE
  Më kontaktoni
  Fito para online
AstroN
Revolucioni i Venusit

Rikthimi i Venusit (RV)

Megjithëse hartat më të zakonshme të Revolucionit (Rikthimit) janë ato të Diellit dhe Hënës, Rikthimi i Venusit është një mjet i papritur zbulimi i parashikimit. Një hartë ndërtohet në momentin kur Venusi rikthehet (çdo vit) në pozicionin e tij të lindjes, dhe ky Rikthim i Venusit më pas interpretohet.

Me hartën e Rikthimit të Venusit, ne mund të parashikojmë vitin domethënës në periudhat e ngjarjeve sociale dhe kontakteve, jetën sentimentale ( të dashurisë), dhe në disa nivele, çështjet financiare. Megjithëse Rikthmi i Venusit ndodh përafërsisht një herë në vit, parashikimet e tij nuk ndodhin ashtu si në Revolucionin Diellor. Nëse keni lindur në mes të shtatorit, për shembull, harta e Revolucionit të Venusit mund të ndodhë në shtator një vit, në tetor herën tjetër, në korrik vitin tjetër dhe kështu me radhë.
Fjalët kyçe të Rikthimt të Venusit janë dashuria, argëtimi, lumturia, kontaktet sociale, romanca, dhuratat, llojet e lidhjeve. Për të gjetur Rikthimin Venusian përdoren efemeridet.
Elementët kyçe që duhen kërkuar në hartën e Rikthimit të Venusit:

  • Pozicioni i Venusit në hartën e rikthimit, nëpër shtepi dhe aspekte. (shenja e Venusit do të jetë shenja e poziciont të lindjes së Venusit).
  • Planetët në kënde (pikat e shtepisë së I, IV, VII, dhe X)
  • Konfigurime të forta (aspekte) në hartë, sidomos nëse kanë lidhje me Venusin.
  • Planetët e lindjes dhe pika të tjera që janë përkrah këndëve të Rikthimit Venusian.

*Një “vit Venusian” mjaft aktiv do të shënohet në hartë në disa lloje mënyrash. Venusi mund të bie në Mesqiellor ose Ashendent. Venusi mund të bie edhe përkrah Diellit apo ndonjë planeti tjetër. Verteksi i hartës së Rikthimit mund të jetë i lidhur ngusht me Nyjet e Hënës (përkrah, opozitë ose kuadrat) në një vit kur një individ bën kontakte sociale të rëndësishme.
*Nyjet e Hënës dhe Verteksi aktivizohen shpesh dhe dalin në dukje në një vit kur individi takon domethënësin tjetër ( të dashurin, partnerin e martesës, apo mikun e zemrës).
*Një vit jashtëzakonisht me rëndësi sociale tregohet shpesh kur Venusi është përkrah Mesqiellorit në hartën e Rikthimit të Venusit. Mundësi të reja shoqërore, ashtu si edhe një imazh i ri social vihen re. Një planet përkrah Ashendentit në hartën e Rikthimit Venusian tregon një vit shumë domethënës. Për shembull, Plutoni në shtepinë e parë (afër Ashendentit) në hartën e RV tregon shpesh një romancë të re e cila ndryshon jetën.
*Në një nga rastet, Rikthmi i Venusit ishte përkrah pikës së shtepisë së 9-të në një vit kur një person takoi dashurinë ndërsa po udhëtonte. Në një rast tjetër, një individ takoi një person i cili po i bëhej një mik romantik shumë domethënës dhe i veçantë kur Dielli, Venusi dhe Jupiteri ishin të gjithë përkrah pikës së shtepisë së 11-të në hartën e Rikthimit të Venusit (këto planetë formonin edhe kuadrat me akset nyjore, të cilat janë tregues i rëndësishëm i kontakteve sociale në hartën e RV). Në një rast tjetër të Rikthimit të Venusit Jupiteri ishte në shtepinë e saj të gjashtë kur një grua takoi burrin e saj të ardhshëm në vendin ku punon.


Add comment to this page:
Your Name:
Your Email address:
Your message:
 
  POZICIONI AKTUAL PLANETAR

HËNA SONTE:
 
Facebook 'Like' Button  
   
Advertisement  
   
=> Do you also want a homepage for free? Then click here! <=