AstroN
 
ASTRO-MITOLOGJI
AstroN  
  Mirë se vini në ASTRO-MITOLOGJI
  Fakulteti i Studimeve Astrologjike
  Horoskopi në vargje
  Aforizma astrologjike
  ASTROLOGJIA
  HISTORIA E ASTROLOGJISË
  E ëma dhe e bija
  NDARJA E ZODIAKUT
  12 SHENJAT ZODIAKALE
  HOROSKOPI
  HARTA QIELLORE E LINDJES
  => Ndërtimi i hartës qiellore
  => Analizimi i hartës
  => Tema astrologjike e Aleksandrit të Madh
  => Tema astrologjike e shtetit shqiptar
  ASHENDENTI – SHENJA NË NGRITJE
  Bukuria fizike
  SHTËPITË ZODIAKALE
  FAZAT E HËNËS
  Dielli në astrologji dhe astronomi
  NDIKIMI I PLANETËVE
  Efemeridet dhe Retrogradët
  ASPEKTET PLANETARE
  HOROSKOPI I VIΤIΤ 2020
  ASTRO-EROTIKA
  SINASTRIA
  VENUSI - AFRODITA
  Divorci dhe Tradhëtia
  TRANZITET PLANETARE
  REVOLUCIONI DIELLOR
  Mespikat
  ASTRO-MJEKËSIA
  Vdekja dhe aksidentet
  ASTROLOGJI TË TJERA
  ASTROLOGJIA INDIANE
  HOROSKOPI KINEZ
  ASTROLOGËT DHE KONTRIBUESIT
  Fjalor astrologjik
  KALENDARI
  Kalendari Pagan Helen
  DITËT E JAVËS
  Llogaritja e orës
  Festat pagane
  ASTRO-MITOLOGJI
  Apolloni - hyjnia e Diellit
  MITOLOGJIA GREKE
  ZEUSI - Mbreti i perëndive
  Mitologjia ilire
  Kokino - Observatori ilir
  Brigët dhe Frigjia
  PERËNDESHAT MITOLOGJIKE
  Kurorat me gjethe
  Trëndafili dhe lulet
  Ulliri në kulturën e lashtë greke
  Simbolizmi i kalit
  Simbolizmi i Dhisë së Egër
  Shqiponja dhe përkrenarja e Skëndërbeut
  Sirenat
  TEMPUJ DHE FALTORE
  Delfi - Orakulli më i famshëm
  Parimet Delfike
  Ishulli Rodos
  Orfeu
  KUPTIMI I EMRAVE
  KULTI I DIELLIT
  Dita e Verës - festa e Diellit
  Syri që sheh gjithçka
  ASTRO-TEOLOGJIA
  Fjala "Amen"
  Shpirti
  NUMEROLOGJIA
  METODA TË NDRYSHME PARASHIKIMI
  Orakulli kinez
  Leximi i dorës - Kiromancia
  Domethënia e lemzës dhe oreve fikse
  Zaret e dashurisë
  Domethënia e ngjyrave
  Tipi i mashkullit që ju pëlqen
  GJUMI DHE ËNDRRAT
  KARRIERA DHE PROFESIONI
  Vendet dhe Udhëtimet
  HISTORI ANTIKE
  Shkrimet e para
  Libra astrologjikë
  HISTORI GJUHE
  Më kontaktoni
  Fito para online
AstroN
Tema astrologjike e shtetit shqiptar

TEMA ASTROLOGJIKE E SHQIPËRISË

Harta qiellore e Shqipërisë në momentin e shpalljes së pavarësisë me 28 nëntor 1912, ora 13:00, Vlorë.

Dielli 5 gradë në Shigjetar
Hëna 26 gradë  te Gaforrja
Merkuri 24 gradë te Shigjetari
Venusi 12 gradë te Bricjapi
Marsi 28 gradë te Bricjapi
Jupiteri 22 gradë te Shigjetari
Saturni 0 gradë te Binjakët
Urani 0 gradë te Ujori
Neptuni 25 gradë te Gaforrja
Plutoni 29 gradë te Binjakët

Ashendenti 16 gradë Peshqit
Mesqiellori 22 gradë Shigjetari
.

Shqipëria ka dy harta astrologjike si shtet: e para bazuar me 28 nëntor 1912, ora 13:00 (Vlorë), e shpallur si shtet i pavarur; e dyta me 12 janar 1946 (12:00) e shpallur si Republikë Popullore Komuniste (Shqiperia e Re).

Shqipëria u pushtua nga forcat italiane në gusht 1914 në fillimin e asaj që u quajt Lufta e Parë Botërore (Mesqiellori i progresuar pëkrah Merkurit, sundues i Deshendentit). Në 1925, u shpall një Republikë me Ahmet Zogun si president (Urani i tranzitit përkrah Ashendendit). Duke nisur nga shtatori 1928, Zogu e shpalli veten mbret (Dielli i progresuar përkrah Jupiterit, sundues i Mesqiellorit). Në prill 1939, Shqipëria iu aneksua me forcë Italisë dhe mbreti Zog braktisi vendin (Neptuni i tranzitit kuadrat Mesqiellorit; Plutoni i tranzitit opozitë Uranit). Trupat e Musolinit zaptuan vendin në qershor 1940 (MC i progresuar gjysëm-kuadrat Diellin; AS i progresuar kuadrat me Jupiterin). Me rënien e Italisë në gusht 1943, Shqipëria u pushtua nga gjermanët (MC i progresuar opozitë Neptunit; AS i progresuar gjysëm-kuadrat Plutonit në shtëpinë e katërt).


Me 12 janar 1946 (prej kesaj date Shqiperia njihet si Bricjap) Shqipëria u shpall Republikë Popullore Komuniste, duke shkrirë kështu monarkinë. Shqipëria ishte përkrahësi më besnik i Bashkimit Sovjetik deri në mars 1961 kur një përçarje ideologjike bëri që Shqipëria të ndryshojë miqësinë dhe të bëhet aleate me Kinën Komuniste (Dielli i progresuar trekëndësh me Neptunin; MC i progresuar opozitë Plutonit, sundues i shtëpisë së shtatë të aleancave). Duke nisur që nga janari 1967 u mbyllen të gjitha institucionet e kultit (kishat, xhamitë, etj) dhe shërbimet e tyre u ndaluan me ligj (Dielli i progresuar trekëndësh me Uranin).  Shqipëria braktisi traktatin e Varshavës në janar 1968 (MC i progresuar gjysëm-kuadrat me Merkurin; AS i progresuar përkrah Uranit).

Në korrik 1978, Kina komuniste ndërpreu të gjitha ndihmat ekonomike dhe ushtarake, duke e lënë Shqipërinë të mbështetej vetëm në forcat e veta (Dielli i progresuar trekëndësh me Jupiterin, tranziti i Jupiterit përkrah Saturnit; tranziti i Uranit opozitë Hënës kuadrat Plutonit). Duke mbetur e vetme dhe pa përkrahje Shqipëria u bë vendi më i varfër i Europës, sidomos kur udhehiqte Ramiz Alia, kur Enver Hoxha, lideri i Shqipërisë për mbi 40 vjet, vdiq në prill 1985 (tranziti i Jupiterit trekëndësh me Uranin). Për të lehtësuar vuajtjen e tyre ekonomike, mijëra refugjatë braktisën vendin me një anije drejt Italisë në 1991 (Dielli i progresuar pesëzodësh me Neptunin; MC i progresuar mbikatror me Jupiterin pesëzodësh Plutonin; AS i progresuar opozitë Merkurit). Në tetor 1991 komunizmi ra dhe izolimi ndërkombëtar i Shqipërisë nisi të përfundojë (tranziti i Neptunit pesëzodësh Uranit).

Në janar 1997, një skemë piramidale financiare që kishte lidhje me mafian italiane dështoi, shkaktoi trazira, dhe shumë shqipëtarë humben kursimet e tyre (Dielli i progresuar kuadrat me Uranin në shtëpinë e dytë; AS i progresuar kuadrat Neptunit, planetit të mashtrimeve). Neptuni i tranzitit ndodhej mbi Mesqiellor (MC) për më shumë se një vit dhe Jupiteri kryqëzonte Mesqiellorin kur poshtërsia e humbjes financiare u zbulua. Në mars 1999, qindra mijëra shqipëtarë etnikë nga Kosova u zbrazen në Shqipëri kur NATO bën plane për të bombarduar Serbinë meqë trupat e tyre ishin duke “pastruar etnikisht” vendin e tyre (Dielli i progresuar gjashtëkëndësh Venusit; Urani i tranzitit trekëndësh Uranit të lindjes; Plutoni i tranzitit trekëndësh Plutonit të lindjes).


Add comment to this page:
Your Name:
Your Email address:
Your message:
 
  POZICIONI AKTUAL PLANETAR

HËNA SONTE:
 
Facebook 'Like' Button  
   
Advertisement  
   
=> Do you also want a homepage for free? Then click here! <=