AstroN
 
ASTRO-MITOLOGJI
AstroN  
  Mirë se vini në ASTRO-MITOLOGJI
  Fakulteti i Studimeve Astrologjike
  Horoskopi në vargje
  Aforizma astrologjike
  ASTROLOGJIA
  HISTORIA E ASTROLOGJISË
  E ëma dhe e bija
  NDARJA E ZODIAKUT
  12 SHENJAT ZODIAKALE
  HOROSKOPI
  Parashikimi i vitit 2023
  HARTA QIELLORE E LINDJES
  ASHENDENTI – SHENJA NË NGRITJE
  Bukuria fizike
  SHTËPITË ZODIAKALE
  FAZAT E HËNËS
  Dielli në astrologji dhe astronomi
  NDIKIMI I PLANETËVE
  Efemeridet dhe Retrogradët 2023
  ASPEKTET PLANETARE
  ASTRO-EROTIKA
  SINASTRIA
  VENUSI - AFRODITA
  Divorci dhe Tradhëtia
  TRANZITET PLANETARE
  REVOLUCIONI DIELLOR
  Mespikat
  ASTRO-MJEKËSIA
  => Rënia e flokëve
  => Shëndoshja dhe dobësimi
  => Astro-mjekësia bimore
  => Si të përzgjedhim seksin e fëmijës?
  => Shërimi yjor
  Vdekja dhe aksidentet
  ASTROLOGJI TË TJERA
  ASTROLOGJIA INDIANE
  HOROSKOPI KINEZ
  ASTROLOGËT DHE KONTRIBUESIT
  Fjalor astrologjik
  KALENDARI
  Kalendari Pagan Helen
  DITËT E JAVËS
  Llogaritja e orës
  Festat pagane
  ASTRO-MITOLOGJI
  Apolloni - hyjnia e Diellit
  MITOLOGJIA GREKE
  ZEUSI - Mbreti i perëndive
  Mitologjia ilire
  Kokino - Observatori ilir
  Brigët dhe Frigjia
  PERËNDESHAT MITOLOGJIKE
  Kurorat me gjethe
  Trëndafili dhe lulet
  Ulliri në kulturën e lashtë greke
  Simbolizmi i kalit
  Simbolizmi i Dhisë së Egër
  Shqiponja dhe përkrenarja e Skëndërbeut
  TEMPUJ DHE FALTORE
  Delfi - Orakulli më i famshëm
  Parimet Delfike
  Ishulli Rodos
  Orfeu
  KUPTIMI I EMRAVE
  Kuptimi i fjalës grek, helen dhe barbar
  KULTI I DIELLIT
  Dita e Verës - festa e Diellit
  Syri që sheh gjithçka
  ASTRO-TEOLOGJIA
  Fjala "Amen"
  Shpirti
  NUMEROLOGJIA
  METODA TË NDRYSHME PARASHIKIMI
  Orakulli kinez
  Leximi i dorës - Kiromancia
  Domethënia e lemzës dhe oreve fikse
  Zaret e dashurisë
  Domethënia e ngjyrave
  GJUMI DHE ËNDRRAT
  KARRIERA DHE PROFESIONI
  Vendet dhe Udhëtimet
  HISTORI ANTIKE
  Libra astrologjik
  HISTORI GJUHE
AstroN
Shëndoshja dhe dobësimi

Humbja dhe shtimi në peshë sipas traziteve dhe pozicioneve planetare
Tranzitet që ju bëjnë të shtoni në peshë

Shtimi i peshës lidhet tradicionalisht me planetin Jupiter.
Jupiteri përfaqëson teprime dhe ekspansion (zgjerim). Në tranzite, Jupiteri mund t’ju bëjë juve të shkujdesur në lidhje me veprimtaritë që përfaqëson planeti apo shtëpia me të cilët ai kontakt
on.

Jupiteri në tranzit me Ashendentin tuaj apo sunduesin e shtëpisë së parë:
Kur Jupiteri ndodhet tranzit mbi Ashendentin tuaj apo sunduesin e shtëpisë së parë, një “zgjerim” i trupit tuaj fizik mund të ndodhë. Është e rëndësishme të bëni stërvitje gjatë kësaj kohe, ngaqë Jupiteri priret drejt teprimeve.
Mund ta teproni me kënaqësitë gjatë kësaj kohe, por mund ta ndjeni veten tepër optimist dhe të shkujdesur saqë nuk do t’ia dini se sa shumë abuzoni me ushqimet dhe pijet.

Jupiteri tranzit mbi Venusin tuaj të lindjes:
Venusi lidhet tradicionalisht me ëmbëlsirat, kështuqë kur Jupiteri ndodhet tranzit mbi Venusin tuaj të lindjes, ju mund të përjetoni dëshira të forta për çokollata, karamele, biskota, kek apo ëmbëlsira të tjera. Venusi përfaqëson gjithashtu kënaqësi dhe përmbushje, kështuqë është e rëndësishme të tregoni kujdes se çfarë hani kur Jupiteri kalon mbi këtë planet.

Jupiteri tranzit në shtëpinë e gjashtë apo me sunduesin e shtëpisë së gjashtë:
Dieta dhe rutina e ushtrimeve mund të vendosen në sfond gjatë këtij cikli. Do të bëheni të shkujdesur me dietën dhe rregjimin e ushtrimeve gjatë këtij tranziti. Jupiteri priret të rrisë dembelizmin dhe dëshirën për kënaqësi nën këtë ndikim. Nga ana tjetër, Jupiteri mund të funksionojë si mënyrë kundërshtare: mund të ndiheni më pozitivë dhe energjikë në këtë kohë, gjë që mund t’ju bëjë të vendosni më shumë energji në dietën tuaj dhe në rutinën e ushtrimeve.

 

 

Tranzitet e humbjes së peshës

Saturni tranzit mbi Ashendentin tuaj apo sunduesin e shtëpisë së parë:
Saturni lidhet zakonisht me humbjen e peshës, dobësimin, ndërsa Jupiteri lidhet me shtimin e peshës. Saturni kufizon, ndërsa Jupiteri zgjeron.
Saturni i urren teprimet dhe harxhimet e kota, kështuqë ai priret të “shkurtojë” gjithçka që është e panevojshme dhe e tepërt. Për shembull, kur ai kalon mbi Venusin tuaj të lindjes, ju mund të ndërprisni marrëdhëniet që për ju nuk po funksionojnë më. Po kështu, Kur Saturni kalon mbi Ashendentin tuaj, ju mund të eleminoni teprimet në lidhje me pamjen tuaj fizike, që përfshin humbjen e peshës. Sunduesi i shtëpisë suaj të parë mund të konsiderohet si “Ashendenti i dytë” i juaj, kështuqë tranzitet me këtë planet do të shprehen në të njëjtën mënyrë.

Saturni tranzit në shtëpinë e gjashtë apo me sunduesin e shtëpisë së gjashtë:
Shtëpia e gjashtë sundon shëndetin, dietën dhe ushtrimet, dhe Saturni simbolizon disiplinën, frenimet. Kështu pra, kur Saturni ndodhet tranzit në shtëpinë tuaj të gjashtë, mund të bëheni më serioz dhe të disiplinuar me shëndetin tuaj. E njëjta teori vlen edhe për Saturnin tranzit mbi sunduesin e shtëpisë suaj të gjashtë. Fillimi i një diete të re apo rregjimi ushtrimesh favorizohet në këtë kohë, saqë përpjekjet tuaja ka mundësi të arrijnë suksesin. Kjo është e vërtetë sidomos nëse sunduesi i shtëpisë suaj të parë ndodhet në shtëpinë e gjashtë, dhe Saturni formon tranzit me të.

Urani tranzit mbi Ashendentin tuaj apo sunduesin e shtëpisë së parë:
Disa njerëz zbulojnë që kur Urani ndodhet tranzit mbi Ashendentin e tyre apo me sunduesin e shtëpisë së parë, ata përjetojnë humbje peshe. Pse ndodh kjo? Kur Urani ndodhet tranzit në një pikë ai na tund që të zgjohemi. Na thotë, “Ç’kemi! Tani keni nevojë për ndryshim”. Për shembull, kur Urani kalon mbi Venusin tonë, ne dëshirojmë ndryshime në marrëdhëniet tona. Kur ai kalon mbi Ashendentin tuaj apo sunduesin e shtëpisë së parë, ju do të keni dëshirë të ndryshoni pamjen tuaj. Shtëpia e parë lidhet drejtpërdrejt me trupin dhe pamjen tonë fizike, kështuqë humbja e peshës mund të ndodhë.

Urani tranzit në shtëpinë e gjashtë ose me sunduesin e shtëpisë së gjashtë:
Kur kalon në shtëpinë tonë të gjashtë apo mbi sunduesin e shtëpisë sonë të gjashtë, Urani hap mendjen tonë ndaj formave të ndryshme të ushtrimeve dhe dietave. Krejt papritur, ne mund të vendosim të futemi në palestër, apo të fillojmë një dietë të re, edhe pse nuk kemi menduar ndonjëherë ta bëjmë këtë më përpara.

Plutoni tranzit mbi Ashendentin apo sunduesin e shtëpisë së parë:
Plutoni është planeti i “transformimit”, kështuqë kur ai prek Ashendentin tuaj apo sunduesin e shtëpisë së parë, pamja juaj fizike do t’i nënshtrohet një ndryshimi rrënjësor. E gjithë pjesa juaj e yndyrshme që e keni fituar prej vitesh zhduket. Është e rëndësishme të mos fiksoheni pas transformimit të vetvetes gjatë kësaj kohe, sepse rrezikoni të keni pasoja shëndetësore.

Plutoni tranzit në shtëpinë tuaj të gjashtë apo me sunduesin e kësaj shtëpie:
Kur Plutoni ndodhet tranzit në shtëpinë tuaj të gjashtë apo mbi sunduesin e kësaj shtëpie, dieta juaj, mënyra se si hani, dhe rutina e ushtrimeve mund të ndryshojnë. Sidoqoftë, kujdes se mos i kaloni kufijtë gjatë kësaj kohe. Plutoni nxit fiksime, kështuqë prirja për t’i marrë gjërat shumë me ngulmim rrezikon të sjellë pasoja shëndetësore.

Progresionet në Bricjap:
Shembull: Ashendenti në Shigjetar sjell probleme me peshën, ju bën të hani shumë dhe të abuzoni me ushqimet. Shigjetari sundohet nga Jupiteri, i cili përfaqëson teprimet dhe zgjerimin, pra kjo ka kuptim që disa njerëz me Ashendent Shigjetarin luftojnë me problemet e peshës. Sidoqoftë, kur Ashendenti juaj hyn në Bricjap, pesha juaj do të bie. Bricjapi sundohet nga Saturni, planeti i kufizimeve.

 
  POZICIONI AKTUAL PLANETAR

HËNA SONTE:
 
Facebook 'Like' Button  
 
 
This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free