AstroN
 
ASTRO-MITOLOGJI
AstroN  
  Mirë se vini në ASTRO-MITOLOGJI
  Fakulteti i Studimeve Astrologjike
  Horoskopi në vargje
  Aforizma astrologjike
  ASTROLOGJIA
  HISTORIA E ASTROLOGJISË
  E ëma dhe e bija
  NDARJA E ZODIAKUT
  12 SHENJAT ZODIAKALE
  HOROSKOPI
  Parashikimi i vitit 2023
  HARTA QIELLORE E LINDJES
  ASHENDENTI – SHENJA NË NGRITJE
  Bukuria fizike
  SHTËPITË ZODIAKALE
  FAZAT E HËNËS
  Dielli në astrologji dhe astronomi
  NDIKIMI I PLANETËVE
  Efemeridet dhe Retrogradët 2023
  ASPEKTET PLANETARE
  ASTRO-EROTIKA
  SINASTRIA
  VENUSI - AFRODITA
  Divorci dhe Tradhëtia
  TRANZITET PLANETARE
  REVOLUCIONI DIELLOR
  Mespikat
  ASTRO-MJEKËSIA
  Vdekja dhe aksidentet
  ASTROLOGJI TË TJERA
  ASTROLOGJIA INDIANE
  HOROSKOPI KINEZ
  ASTROLOGËT DHE KONTRIBUESIT
  Fjalor astrologjik
  KALENDARI
  Kalendari Pagan Helen
  DITËT E JAVËS
  Llogaritja e orës
  Festat pagane
  ASTRO-MITOLOGJI
  Apolloni - hyjnia e Diellit
  MITOLOGJIA GREKE
  ZEUSI - Mbreti i perëndive
  Mitologjia ilire
  Kokino - Observatori ilir
  Brigët dhe Frigjia
  PERËNDESHAT MITOLOGJIKE
  Kurorat me gjethe
  Trëndafili dhe lulet
  Ulliri në kulturën e lashtë greke
  Simbolizmi i kalit
  Simbolizmi i Dhisë së Egër
  Shqiponja dhe përkrenarja e Skëndërbeut
  TEMPUJ DHE FALTORE
  Delfi - Orakulli më i famshëm
  Parimet Delfike
  Ishulli Rodos
  Orfeu
  KUPTIMI I EMRAVE
  Kuptimi i fjalës grek, helen dhe barbar
  KULTI I DIELLIT
  Dita e Verës - festa e Diellit
  Syri që sheh gjithçka
  ASTRO-TEOLOGJIA
  Fjala "Amen"
  Shpirti
  NUMEROLOGJIA
  METODA TË NDRYSHME PARASHIKIMI
  Orakulli kinez
  Leximi i dorës - Kiromancia
  Domethënia e lemzës dhe oreve fikse
  Zaret e dashurisë
  Domethënia e ngjyrave
  GJUMI DHE ËNDRRAT
  KARRIERA DHE PROFESIONI
  Vendet dhe Udhëtimet
  HISTORI ANTIKE
  Libra astrologjik
  HISTORI GJUHE
AstroN
Efemeridet dhe Retrogradët 2023

KALENDARI ASTROLOGJIK

Kalendari i pozicionit të Diellit, Hënës dhe planetëve që astrologët përdorin për parashikime shënon gradët e sakta të përditshme që quhen ndryshe efemeride, secili planet varion me gradë të ndryshme. Hëna që është më afër me Tokën lëviz 13 gradë në ditë. Dielli një gradë në ditë.
Sa më larg planetët, aq më ngadalë lëvizin në rrugën zodiakale. Në këto kalendarë shenjat shënohen me simbole. P.sh nëse shikoni se më datën 6 janar kemi 05 X 17  kjo do të thotë se në këtë datë planeti i caktuar është 5 gradë e 17 minuta në X shenjë (pra në vend të x keni simbolin/glifin e shenjës ku ndodhet planeti).POZICIONI PLANETAR PËR VITIN 2023
Datat tregojnë se kur një planet futet në një shenjë të caktuar dhe qendron në atë shenjë deri kur nis data tjetër.


 

Lëvizja Retrogradë

Nga pikëpamja gjeocentrike planetët duket sikur ecin nganjëherë nga ana e kundërt, pra në astrologji kemi lëvizje direkte dhe lëvizje retrogradë që shënohet me R. Disa astrologë i interpretojnë këto lëvizje si ogur të keq, por unë do preferoja të bija dakort me ata astrologë që i konsiderojnë këto lëvizje thjesht si ngadalësim dhe zgjatje të efekteve. Hëna dhe Dielli nuk janë asnjëherë retrogradë.     

  • Merkuri mund të bëjë retrogradë deri 25 ditë në vit;
  • Venusi deri në 42 ditë në vit;
  • Marsi deri në 73 ditë në vit;
 • Jupiteri bën retrogradë rreth 123 ditë në vit;
 • Saturni rreth 142 në vit;
 • Urani deri në 152 ditë në vit;
 • Neptuni bën retrogradë rreth 159 ditë në vit;
 • Plutoni bën 162 ditë retrogradë në vit.

 • Ja çfarë këshillohet kur Merkuri është kundër apo retrogradë tranzit


Çfarë kuptimi astrologjik ka kur ju lindni me planetët retrogradë?


Merkuri Retrogradë

Kur Merkuri është në retrogradë në lindje, proceset e të menduarit janë përgjithësisht më akute, dhe ndjenja e humorit është tepër e çuditshme. Njerëzit me Merkurin retrogradë e marrin informacionin ndryshe nga ato me Merkurin direkt në hartat e tyre të lindjes. Rreth 18% e njerëzve lindin me Merkurin retrogradë. Disa njerëz me këtë pozicion luftojnë me dyshime në lidhje me perceptimet e tyre ose aftësinë e tyre për të mësuar, dhe mund të kenë shumë mendime, kontrolle të dyfishta dhe rishikim të mendimeve dhe ideve përpara se t'iakomunikojnë ato dikujt.

Venusi Retrogradë

Venusi është retrogradë rreth 7-8% të kohës, kështu që rreth 7-8% e njerëzve lindin kur Venusi është retrogradë. Kur Venusi është në retrogradë në hartën e lindjes, natyra e ndjenjës është e thellë. Socializimi merret seriozisht dhe rrallë lehtë. Ata mund të jenë disi të turpshëm në rini, dhe mund të kenë probleme në lidhje me njohjet, bisedat apo shoqërimin me dikë, dhe një neveri për sipërfaqësoren. Dashuria është jashtëzakonisht e rëndësishme për një person me një Venus retrogradë, por ato mund të mos jenë të qartë se sa thellë mund të dashurojnë. Gjithmonë ka më shumë për këtë person sesa syri sheh. Jeta e tyre e dashurisë (dhe ndonjëherë jeta financiare) mund të fshihet në njëfarë mënyre. Njerëzit e lindur nën Venusin retrogradë duhet të ruhen nga vetë-sabotimi në marrëdhëniet e dashurisë. Mund të ndihen sikur nuk janë "mjaftueshëm e mirë", mjaft tërheqës, ose mjaft të dashuruar nga dikush. Pasiguritë e thella mund të jenë të pranishme. Dashuria për veten mund të jetë një problem. Frika mund t'i çojë ata në abuzim me ushqimin, pijen, pirjen e duhanit, etj; ose mund të ketë efekt të kundërt ku personi tregon se nuk ka nevojë për dashuri. I njëjti person mund të lëkundet nga të dy polet në një jetë.

Marsi Retrogradë

Të mbrosh veten apo të vlerësosh veten mund të jetë një sfidë, pasi ajo mund të nxisë frikën e mosefektshmërisë kur Marsi është në retrogradë në hartën e lindjes. Shpesh mund të ekzistojnë mënyra për të shkuar pas dëshirave tuaja. Natyra e dëshirës shkon thellë, por shpesh keqkuptohet nga të tjerët. Mund të shprehni dëshirat tuaja (ose zemërimin) me hov, rrëmbim, ose t’ i lini ato të zmadhohen deri sa të shpërthejnë. Konkurrenca mund t'ju bezdisë, dhe ju zakonisht më mirë vendosni ritmin tuaj se sa punoni me orar ose me të tjerët. Mund të dalësh me mënyra shumë krijuese për të shprehur veten fizikisht kur të maturohesh ose të kanalizosh energjinë tënde në fusha të pazakonta, në mënyrë mjaft efektive.

Jupiteri Retrogradë

Njerëzit e lindur me Jupiterin retrogradë priren të kenë perspektiva të ndryshme ose sisteme të pazakonta besimi e morali. Ata preferojnë të mësojnë nga vetë përvojat e tyre dhe reagimet ndaj tyre, sesa nga të tjerët. Për shkak se nuk kanë besim në të qënit me fat, ata janë planifikues që shqetësohen për të ardhmen e tyre ose pasojat e veprimeve të tyre më shumë se të tjerët. Ata mund të kenë nevojë të mësojnë se e meritojnë atë që të tjerëve u duket e drejtë për ta.

Saturni Retrogradë

Mund të ketë më shumë se përvoja të zakonshme të fajit dhe vetëdyshimit kur Saturni është retrogradë në hartën tuaj të lindjes. Frika është e përhapur dhe ju mund të vini në prove guximin në mënyrë që të tjerët të mos ju shohin si të prekshëm. Mund të ketë gjithashtu një frikë të fortë për t'i lënë të tjerët pasdore ose për të mos plotësuar përgjegjësitë e tuaja - në thelb për të bërë zgjedhje të dobëta. Ndonjëherë fëmijëria juaj nuk ishte shumë e disiplinuar ose e rregullt. Njerëzit e lindur me Saturnin retrogradë mund të ndjehen veçanërisht të shqetësuar ose nervoz kur gjenden në situata që kërkojnë protokoll, etikë ose grupe specifike të standardeve dhe rregullave.

Urani Retrogradë

Rikthimi mbrapsht i Uranit mund të tregojë frikë nga ndryshimi ose një mosbesim i fshehtë ndaj teknologjive të reja ose risive. Këta njerëz mund të fshehin pazakonshmërinë e tyre, ndërkohë që ata që kanë Uranin drejtpërdrejtë janë më të prirur për ta treguar hapur, ose të paktën të jenë krenarë për të. Në disa mënyra, duke pasur Uranin retrogradë është sikur të kesh Saturnin të fortë në hartë. Nuk mund të zmbrapset energjia me këtë pozicion, kështu që ata mund të ndjekin rregullat për njëfarë kohe, në një pikë të caktuar, e të respektojnë ligjin, ndryshe nga ata me Uranin drejt.

Neptuni Retrogradë

Ata që lindin me Neptunin në retrogradë mund të tentojnë të fshehin dobësitë e tyre, anën e tyre shpirtërore ose dhembshurinë e tyre, pasi nuk ndihen mirë duke i shprehur ato. Këto gjëra mund të ekzistojnë shumë mire tek ata, dhe ato janë të thella, por këta tipa të Neptunit retrogradë preferojnë t'i mbajnë këto gjëra private. Besimi i thellë mund të mungojë, prandaj këta njerëz mund të jenë nga natyra mosbesues. Kur u duhet të mbushin boshllëqet, ata mund të presin më të keqen. Kanë frikë të kenë ëndrra të mëdha pasi i tremben zhgënjimit.

Plutoni Retrogradë

Njerëzit me Plutonin retrogradë në listat e tyre të lindjes priren të kenë frikë se mund të kontrollohen, manipulohen ose të tradhtohen nga të tjerët më shumë se ata që kanë direkt Plutonin. Mund të ketë një tendencë për t'i mbajtur këtë frikë për vete, pasi ekspozimi i saj bën ata të ndjehen më të prekshëm. Ata i lënë me lehtësi të tjerët të dinë dëshirën e tyre për pushtet ose kontroll.

 
  POZICIONI AKTUAL PLANETAR

HËNA SONTE:
 
Facebook 'Like' Button  
 
 
This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free